Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλληλοκατηγορίες Παπαγεωργόπουλου - Σαξώνη στη δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσ/νίκης

Αλληλοκατηγορίες Παπαγεωργόπουλου - Σαξώνη στη δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσ/νίκης
Ο πρώην δήμαρχος αρνείται ότι γνώριζε πριν την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης τον κ. Σαξώνη, ισχυρισμούς που αντικρούει ο τελευταίος
Σε αλληλοκατηγορίες επιδόθηκαν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, με τον πρώτο να αντικρούει τους ισχυρισμούς του δεύτερου ότι γνωρίζονταν προτού αποκαλυθφθεί η υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Κατά την 29η ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πολιτική αγωγή επέδειξε δύο φωτογραφίες σε μάρτυρα -κατά την εξέταση του τελευταίου- στην οποία απεικονίζονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης μαζί με τη σύζυγό του κι έναν ακόμη αθλητικό παράγοντα της πόλης να διασκεδάζουν στο -συμφερόντων Π. Σαξώνη- νυχτερινό κέντρο «Μπουμ».
Με την κίνηση αυτή οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής προσπαθούν να αποδημήσουν τον ισχυρισμό του Β. Παπαγεωργόπουλου ότι δεν γνώριζε ούτε είχε καμία σχέση με τον Π. Σαξωνη προτού ξεσπάσει το οικονομικό σκάνδαλο.
«Τους περίμενα στην είσοδο. Τους πήγα στο τραπέζι. Ήταν ιδιωτική επίσκεψη» υποστήριξε ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, όταν του επεδείχθησαν από το δικαστήριο οι φωτογραφίες.
Κληθείς να δώσει τη δική του εξήγηση, ο Β. Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε για άλλη μία φορά τη θέση του ότι τον συγκατηγορούμενό του, πρώην διαχειριστή πληρωμών, τον γνώρισε το Σεπτέμβριο του 2012, δηλαδή τεσσεράμισι χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο ως γνωστόν καταδίκασε τον τέως δήμαρχο, τον πρώην ταμία και τον πρώην γ.γ. του δήμου Μιχάλη Λεμούσια σε ισόβια κάθειρξη.
Σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο, ο ομοτράπεζός του ήταν ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος Λάκης Κλεώπας (σ.σ. για τον οποίο πάντως ο Π. Σαξώνης ερωτηθείς από το δικαστήριο είπε ότι ήταν πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα Καλαμαριάς). «Ως δήμαρχος έχω πάει σε δεκάδες χορούς. Τον κ. Σαξωνη τον είδα πρώτη φορά στο Τριμελές. Οπτικά δεν είχαμε καμία επαφή, ούτε είχαμε κάνει χειραψία», τόνισε.
Από την πλευρά του ο Π. Σαξώνης επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι ο συγκατηγορούμενός του τον γνώριζε, αναφέροντας -επιπλέον- συγκεκριμένη σύσκεψη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου που έγινε στο γραφείο του δημάρχου και στην οποία ο ίδιος πήρε μέρος.
Μάλιστα, όπως είπε, είχαν χειραψία με τον τέως δήμαρχο.
Στο σημείο αυτό ακολούθησε διάλογος μεταξύ τους, με τον Β. Παπαγεωργόπουλου να ρωτάει τον Π. Σαξώνη ως τι συμμετείχε σε εκείνη τη σύσκεψη.
«Έστω αν ήρθε, αλλά δεν το θυμάμαι,» σημείωσε καταλήγοντας ο τέως δήμαρχος, ενώ η συνήγορός του, Αλέκα Μαύρου, παρεμβαίνοντας, τόνισε ότι αυτό περί σύσκεψης ουδέποτε κατατέθηκε κατά το παρελθόν από τον πρώην ταμία.
Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης