Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αδ. Γεωργιάδης (Υπ. Υγείας) - Έως 2,4 εκατ. πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι

Αδ. Γεωργιάδης (Υπ. Υγείας) - Έως 2,4 εκατ. πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι
Σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή τους
Έως 2,4 εκατομμύρια πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ενώ σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή τους.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά συνολικά στο ζήτημα των ανασφάλιστων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι σε 3 εβδομάδες, με τη βοήθεια του συστήματος «Άτλας», θα έχει γίνει η συνολική καταγραφή των ανασφάλιστων στη χώρα, οι οποίοι εκτιμώνται από 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια.
Ήδη έχει καταγραφεί το 80% είπε ο υπουργός και επισήμανε ότι «η κάλυψη των ανασφάλιστων αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης, καθώς το κράτος καλείται να βρει λύσεις έως τον Ιούνιο».
Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 13 εκατ. ευρώ, που έχουν επιστρέψει στα ταμεία του κράτους από τα σκάνδαλα και τις μίζες για τα εξοπλιστικά, ώστε να καλυφθούν τα τακτικά χειρουργεία ανασφάλιστων, καθώς τα έκτακτα καλύπτονται ούτως ή άλλως.
Σχετικά με το πεντάευρω στα νοσοκομεία και το ένα ευρώ στις συνταγές, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα καταβάλλεται από τους ανασφάλιστους, ενώ για τους ασφαλισμένους ο υπουργός υγείας είπε «ότι ίσχυε θα ισχύει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης