Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τουλάχιστον 22 οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο στη Σάμο - Φόβοι για περισσότερα θύματα

Τουλάχιστον 22 οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο στη Σάμο - Φόβοι για περισσότερα θύματα
Έχουν διασωθεί συνολικά 36 ναυαγοί - Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό ακόμη περίπου 10 αγνοούμενων
(upd) Αναβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την ανατροπή ιστιοφόρου και μιας λέμβου, σήμερα το πρωί, ανοικτά της Σάμου, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για τον εντοπισμό ακόμη περίπου 10 ατόμων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν επιβεβαιώνονται από το Λιμενικό, είναι εγκλωβισμένα μέσα στο σκάφος.
Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 22 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου, μεταξύ αυτών και τριών παιδιών ενώ έχουν διασωθεί 36 άτομα, εκ των οποίων 32 είναι άντρες, 3 γυναίκες και ένα παιδί ηλικίας 4 - 5 χρόνων.
Σύμφωνα με το υπ.Εμπορικής Ναυτιλίας, εκτιμάται ότι στις δύο λέμβους βρίσκονταν 60 με 65 άτομα.
Στις έρευνες που είναι σε εξέλιξη, συμμετέχουν τρία αλιευτικά με ιδιώτες δύτες, σκάφος του λιμενικού, σκάφος της Frontex, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Super Puma και ένα κρουαζιερόπλοιο.
Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα προκειμένου να κρατηθεί στην επιφάνεια και να ρυμουλκηθεί στη στεριά, το ιστιοφόρο. Η λέμβος έχει ήδη ρυμουλκηθεί στο Βαθύ.
Σημειώνεται ότι το σκάφος αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο.

(Πρώτη ενημέρωση 08:20, 5 Μαΐου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης