Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραλίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με πυροσβεστικό Canadair - Ανετράπη και βυθίστηκε στον Θερμαϊκό

Παραλίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με πυροσβεστικό Canadair - Ανετράπη και βυθίστηκε στον Θερμαϊκό
Εκτός κινδύνου  οι δύο πιλότοι
Παραλίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair CL-415 που ανετράπη την ώρα που επιχειρούσε να προσθαλασσωθεί.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, το πυροσβεστικό αεροσκάφος που πετούσαν δύο χειριστές ανετράπη πριν ξεκινήσει τη διαδικασία της υδροληψίας, στην περιοχή Αγγελοχωρίου της Νέας Μηχανιώνας.
Οι λόγοι του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν, ωστόσο την περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Οι δύο πιλότοι διασώθηκαν από το εμπορικό πλοίο «Thies Maersk» με σημαία Δανίας και  στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο  Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη για παροχή πρώτων βοηθειών.
Το CL-415 είναι μισοβυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχά της Νέας Μηχανιώνας, σε ένα σημείο όπου το βάθος είναι περίπου 6 μέτρα και το πυροσβεστικό αεροσκάφος έχει ακουμπήσει στο βυθό.
Ειδικές ομάδες κομάντος της Πολεμικής Αεροπορίας από την Αθήνα αναμένεται να φτάσουν με C-130 στη Θεσσαλονίκη για να ασφαλίσουν και να επιχειρήσουν την ανέλκυση του Canadair, αλλά και να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης