Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον Πειραιά οι διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου της Σάμου

Στον Πειραιά οι διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου της Σάμου
Πρόκειται για 32 μετανάστες – Συγκέντρωση υποδοχής από το ΣΥΡΙΖΑ
Στον Πειραιά έφτασαν στις 7:10 σήμερα το πρωί οι διασωθέντες μετανάστες από το πρόσφατο ναυάγιο στη Σάμο όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι επτά.
Πρόκειται για 7 υπήκοους Συρίας, 24 Σομαλούς και μια γυναίκα από την Ερυθραία, ενώ με το ίδιο δρομολόγιο μεταφέρθηκαν και οι σοροί των νεκρών.
Συγκέντρωση υποδοχής των μεταναστών διοργάνωσε το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κα.Κατριβάνου κατήγγειλε ότι κατά την άφιξη των μεταναστών δεν υπήρχε κανείς από την Πολιτεία για την παραλαβή τους, ενώ υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ειδικός χώρος για την φιλοξενία τους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εγκληματικό αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο και υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.
Σημειώνεται ότι οι Σομαλοί μετανάστες πρόκειται να φιλοξενηθούν από μέλη της κοινότητάς τους, ενώ οι Σύροι μεταφέρθηκαν με το ειδικό λεωφορείο του ΟΛΠ στον ΗΣΑΠ.
Υπενθυμίζεται πως χορηγήθηκε εξάμηνη αναστολή απέλασης, με προοπτική ανανέωσης, στους 34 από τους 36 διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα βόρεια της Σάμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης