Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα, ηχηρή παρέμβαση των ομολογιούχων - Η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει τους κερδοσκόπους και καταστρέφει τους Έλληνες πολίτες - «Ντροπή»

Νέα, ηχηρή παρέμβαση των ομολογιούχων - Η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει τους κερδοσκόπους και καταστρέφει τους Έλληνες πολίτες - «Ντροπή»
"Μόνο τα ομόλογα 15.000 ελληνικών οικογενειών που τα κούρεψαν με το «έτσι θέλω»... δεν βρήκαν τρόπο να πληρώσουν"
"Η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει τους κερδοσκόπους και καταστρέφει τους Έλληνες πολίτες", διαμηνύει σε νέα, ηχηρή παρέμβασή του ο Σύλλογος Ομολογιούχων Φυσικών Προσώπων.
Όπως επισημαίνει σε νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ομολογιούχων, στην ώρα τους πληρώθηκαν ομόλογα ύψους 4,1 δισ. ευρώ τα οποία έληγαν, ενώ αναμένεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να προχωρήσει σε εξόφληση ομολόγων αξίας 4,4 δισ. ευρώ τα οποία είναι τα λεγόμενα ομόλογα Αλογοσκούφη για τις τράπεζες.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση είχαν διαπραγματευθεί με την τρόικα τη μετακύλιση των συγκεκριμένων ομολόγων, που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.
Δεν υπήρξε όμως συμφωνία (άρα έκαναν αναποτελεσματική διαπραγμάτευση) και έτσι τα συγκεκριμένα ομόλογα θα εξοφληθούν κανονικά, με χρήματα τα οποία στο μεταξύ αντλήθηκαν από την έξοδο της χώρας στις αγορές με το 5ετές ομόλογο, αλλά και τη χρήση ταμειακών διαθεσίμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με πράξεις repos.
"Μόνο τα ομόλογα 15.000 ελληνικών οικογενειών που τα κούρεψαν με το «έτσι θέλω» καταστρέφοντας τους Έλληνες πολίτες και μαζί τον εσωτερικό δανεισμό της χώρας δεν βρήκαν τρόπο να πληρώσουν. Ντροπή!", καταλήγει, στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ομολογιούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης