Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι αποκαλύψεις πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής - Καταγγέλλει εκβιασμούς και παρακολουθήσεις από την ηγεσία - «Ήμουν ναζιστής, αλλά όχι πια»

Οι αποκαλύψεις πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής - Καταγγέλλει εκβιασμούς και παρακολουθήσεις από την ηγεσία - «Ήμουν ναζιστής, αλλά όχι πια»
Aφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια αποκαλύψεων
Παρακολουθήσεις και εκβιασμούς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει πρώην στέλεχος του κόμματος.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, προσήλθε αυτοβούλως στις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου και κατέθεσε όλα όσα γνωρίζει.
Σε επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα Έθνος δηλώνει απερίφραστα ότι υπήρξε ναζιστής, αλλά σήμερα δεν είναι και δεν τον εκφράζει ο εθνικοσοσιαλισμός. Ο ίδιος καταγγέλλει εκβιασμούς και παρακολουθήσεις από τη Χρυσή Αυγή. Στην επιστολή του μιλά για παρακολούθηση των κινητών του τηλεφώνων, του τηλεφώνου της εγκύου – τότε – συζύγου του, αλλά και για παρακολούθηση των ηλεκτρονικών του υπολογιστών από άτομα που ανήκουν στην οργάνωση.
Ο Ηλίας Σταύρου ήταν στέλεχος του κόμματος, είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ υπηρετούσε μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Πολύβιου Ζησιμόπουλου, ωστόσο, αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, καθώς, όπως λέει, δεν τον εξέφραζε πλέον ο εθνικοσοσιαλισμός.
Μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή παρέδωσε το υλικό που είχε στην κατοχή του για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε και συγκεκριμένο αστυνομικό των ΜΑΤ πως δεν έκανε τίποτε όταν εκείνος του κατήγγειλε τους εκβιασμούς σε βάρος του συστήνοντάς του μάλιστα να μην απευθυνθεί στις αρχές.
Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια αποκαλύψεων.

Ακολουθούν αποσπάσματα της επιστολής του Ηλία Σταύρου
Ήμουν μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Μετείχα ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Στη ΧΑ μπήκα με πλήρη συνείδηση τις ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της, της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ.
Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του Εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός Εθνικοσοσιαλιστικού Κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία.
Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης