Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης και απαγωγής παράνομων μεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης και απαγωγής παράνομων μεταναστών
Νεκρός ένας από τους απαχθέντες
Kύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία και παράλληλα έκανε αρπαγές μεταναστών απαιτώντας λύτρα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για πέντε ακόμα συνεργούς τους. Σε μια περίπτωση ένα από τα θύματα τους έχασε τη ζωή τους.
Ειδικότερα μετά από επιχειρήσεις της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής που έγιναν την Τετάρτη το πρωί σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πειραιάς, Αιγάλεω, Άλιμος, Περιστέρι, Κερατσίνι) και στο Δήλεσι Βοιωτίας, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και τρεις Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση παράνομων μεταναστών, αρπαγές, ληστείες, θανατηφόρα σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν 37χρονος υπήκοος Συρίας, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών, 45χρονος υπήκοος Ινδίας, 46χρονος υπήκοος Πακιστάν και τρεις Έλληνες, ηλικίας 68, 72 και 43 ετών. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει πέντε ακόμα άτομα (τέσσερις αλλοδαπούς και έναν ημεδαπό), οι όποιοι αναζητούνται στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες, από το 2010, διακινούσαν παράνομους μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία με δικό τους σκάφος.
Ωστόσο, εξαιτίας, οικονομικών διαφορών που προκλήθηκαν ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος και αφορούσαν κυρίως αμοιβές, που λάμβαναν από τους μη νόμιμους μετανάστες που διακινούσαν, ορισμένοι από τους δράστες προχώρησαν σε απαγωγές μεταναστών, για να εξαναγκάσουν τους συγγενείς ή συνεργούς τους, να τους δώσουν χρήματα.
Εξιχνιάστηκαν δυο υποθέσεις απαγωγής υπηκόων Πακιστάν, που συνέβησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2013, από τις οποίες, στη δεύτερη περίπτωση, το θύμα υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσαν οι δράστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης