Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ταράζει τα νερά στην αγορά εργασίας το Jimmy Reid Foundation - Προτείνει 4ήμερη εργασία και 30 ώρες εβδομαδιαία

Ταράζει τα νερά στην αγορά εργασίας το Jimmy Reid Foundation - Προτείνει 4ήμερη εργασία και 30 ώρες εβδομαδιαία
Η μείωση των ωρών εργασίας αφορά οικονομίες που εμφανίζουν ανισορροπίες στην αγορά εργασίας
Μια αιρετική άποψη για το πως θα πρέπει να διαμορφωθεί η αγορά εργασίας, διατυπώνει το  Jimmy Reid Foundation από την Σκωτία, υποστηρίζοντας ότι η 4ήμερη εργασία εβδομαδιαίως θα δώσει ώθηση στην οικονομία η οποία βρίσκεται σε φάση στασιμότητας.
Σύμφωνα με την έρευνα του ιδρύματος Jimmy Reid, το μειωμένο ωράριο, ήτοι 30 ώρες, με τέσσερις εργάσιμες ημέρες εβδομαδιαίως, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ισχυρότερη οικονομία, ενώ θα βελτίωνε και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων σε ανεπτυγμένες οικονομίες.
Σύμφωνα με το ίδρυμα, παρατηρείται η αγορά εργασίας να μη έχει ισορροπία, με μερικούς ανθρώπους να εργάζονται πάρα πολλές ώρες και άλλους πολύ λίγες.
Εάν όλοι οι εργαζόμενοι με πλήρες ωράριο εργασίας τεσσάρων ημερών, 30 ωρών την εβδομάδα, τότε πολλοί εργαζόμενοι θα αναζητούν εργασία πέραν των προβλεπόμενων ωρών ώστε να ενισχύσουν το εισόδημα τους.
Οι τρέχουσες τάσεις στην απασχόληση δεν ωφελούν κανέναν.
Πολλοί άνθρωποι εργάζονται πάρα πολύ, ενώ άλλοι αγωνίζονται για να βρουν δουλειά, με αποτέλεσμα ένα δυσαρεστο πρότυπο ζωής για όλους τους ενδιαφερόμενους.
Αυτό είναι ένα εντελώς αναποτελεσματικό και μη ικανοποιητικό για την οργάνωση της κοινωνίας, τονίζει το Jimmy Reid.
Οι συγγραφείς της μελέτης κάνουν επίσης την υπόθεση ότι τα υπερβολικά ωράρια μπορεί να προκαλέσουν άγχος, προβλήματα υγείας και χαμηλά επίπεδα της ευτυχίας, ενώ, επίσης, επιβαρύνουν τα δίκτυα μεταφοράς και άλλες υποδομές.
Επιπλέον, η υπερκόπωση είναι ένας από τους κύριους παράγοντες των απουσιών, οι οποίες κοστίζουν στην οικονομία, ενώ ο ίδιος λόγος μειώνει και την παραγωγικότητα.
Σύμφωνα με την έκθεση, μια εβδομάδα εργασίας τεσσάρων ημερών θα είναι "εισοδηματικά ουδέτερη" για τους εργαζόμενους, ενώ θα αυξάνεται η παραγωγικότητα κατά τις βέλτιστες ώρες εργασίας.
Η μελέτη χαρτογραφεί μια πιθανή μετάβαση δέκα ετών σε μια εβδομάδα εργασίας τεσσάρων ημερών, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κατά τη μετα-κραχ παγκόσμια οικονομία πρέπει να αναπτυχθεί ένα εντελώς νέο σύνολο των μετρήσεων και αρχών με τις οποίες να αξιολογείται η οικονομική επιτυχία, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης