Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένταση μεταξύ αριστεριστών - αναρχικών και της Χρυσής Αυγής στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη

Ένταση μεταξύ αριστεριστών - αναρχικών  και της Χρυσής Αυγής στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη
Αν δεν σταματήσετε θα αναγκαστούμε να σας εκβάλλουμε και με τη βία τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης
Ένταση επικράτησε κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στη Θεσσαλονίκη, καθώς μέλη αντιρατιστικών οργανώσεων και αριστεριστές,  αντιπαρατέθηκαν φραστικά με μέλη της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Ύβρεις εκτοξεύθηκαν και από τις δύο πλευρές στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με τα μέλη της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα όπως «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» και τα μέλη των αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών οργανώσεων να ανταπαντούν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».
Τα μέλη των αριστεριστών είχαν απλώσει τρία πανό, τα οποία υπογράφουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Η ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα εν αναμονή της έναρξης της τελετής ορκωμοσίας με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να ζητά να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
«Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι γήπεδο.
Δεν μπορείτε να τη σπηλώνετε έτσι.
Αν δε σταματήσετε θα αναγκαστούμε να σας εκβάλλουμε ακόμη και με τη βία» είπε ο κ. Μπουτάρης προσπαθώντας να επιβάλλει την τάξη.
Πάντως, οι δύο πλευρές σταμάτησαν κατά τη διάρκεια του πολιτικού και θρησκευτικού όρκου του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μπουτάρης επέλεξε να φορέσει στο πέτο του το κίτρινο αστέρι που φόρεσαν οι Γερμανοί στους Εβραίους στην κατοχή για να τους ξεχωρίζουν, θέλοντας έτσι να δείξει ότι είναι ενάντια στο φασισμό.
Αυτά τα ωραία ευτράπελα συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη.

Στην Περιφέρεια Αττικής πάντως η ορκωμοσία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων....εκτός της διαδικασίας ορκωμοσίας



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης