Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αδειάζει Σπυρόπουλο (ΙΚΑ) ο υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτσης – Καμία σκέψη για σύνδεση περίθαλψης με τα ένσημα

Αδειάζει Σπυρόπουλο (ΙΚΑ) ο υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτσης – Καμία σκέψη για σύνδεση περίθαλψης με τα ένσημα
Καθαρά προσωπικές απόψεις τα όσα είπε ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ο υπουργός Εργασίας
(upd) Σαφείς αποστάσεις από το διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος συνέδεσε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τον αριθμό των ενσήμων λαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι ο διοικητής του ΙΚΑ εξέφρασε προσωπικές απόψεις.
«Θέλω να κλείσει το θέμα με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο. Εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις ο διοικητής του ΙΚΑ. Για την κυβέρνηση δεν τίθεται, ούτε υπάρχει, ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο του υπουργείου ή της κυβέρνησης τέτοιο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Όπως είπε ο κ.Βρούτσης, η κυβέρνηση είναι αυτή που για πρώτη φορά άνοιξε τη δωρεάν περίθαλψη ακόμα και στους ανασφάλιστους πολίτες, καλύπτοντας όλο τον πληθυσμό σε θέματα υγείας.
Η τοποθέτηση αυτή του κ.Βρούτση αποτελεί επί της ουσίας απάντηση στα όσα υποστήριξε χθες σε συνέδριο για την ασφάλιση και την εργασία ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ.Σπυρόπουλος αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για ποιο λόγο θα πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές.
Η άποψη του κ.Σπυρόπουλου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, μια και συνδέθηκε με τις αξιώσεις της Τρόικας που πιέζει για μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα των εισφορών με τις παροχές από τα ασφαλιστικά ταμεία.

(πρώτη ενημέρωση 12 Νοεμβρίου 08:38)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης