Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μέσα στο 2015 θα «τρέξει» το Πρόγραμμα κατάρτισης 3600 άνεργων νέων 18-25 ετών

Μέσα στο 2015 θα «τρέξει» το Πρόγραμμα κατάρτισης  3600 άνεργων νέων 18-25 ετών
Στόχος του προγράμματος είναι η μόνιμη πρόσληψη των νέων που θα καταρτιστούν, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης
Το επόμενο έτος αναμένεται να υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικής Διεθνοποίησης με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα».
Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιούν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εξαγωγέων και η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας. Από αυτό, αναμένεται να επωφεληθούν συνολικά 3600 άνεργοι απ΄ όλη τη χώρα, ενώ θα περιλαμβάνει 150 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτική εξάσκηση. Οι μετέχοντες θα πληρώνονται με 5 ευρώ την ώρα και επιπλέον θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές.
Ήδη, το πρόγραμμα βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης των φορέων, που έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας για την υλοποίηση του, στην οποία μετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, Ιωάννης Πλακιωτάκης.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, αποτελεί μέρος Πανευρωπαϊκού Προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με 6 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 390 εκατομμύρια αναλογούν στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στόχος του προγράμματος είναι η μόνιμη πρόσληψη των νέων που θα καταρτιστούν.
Πρόσθεσε πως για πρώτη φορά το υπουργείο Εργασίας συνεργάζεται με τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς της αγοράς στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος που στοχεύει στη μείωση της ανεργίας των νέων, η οποία από 60% έχει κατέβει στο 48% και βαίνει μειούμενη.
Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, το 20% των άνεργων νέων που επωφελήθηκαν από τα voucher βρήκαν μόνιμη απασχόληση.
Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι θα είναι μεγαλύτερο το ποσοστό των νέων που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα και θα βρουν εργασία.
Ακόμη, ο υφυπουργός ανέφερε πως εξετάζεται να δοθούν voucher και για τον τομέα του τουρισμού.
Από την πλευρά του , ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης, επισήμανε πως οι άνεργοι νέοι θα καταρτιστούν σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και εξαγωγών, ενώ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα πάρουν και πιστοποίηση.
Όπως είπε ο κ. Λουφάκης, το Πρόγραμμα εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση.
Το μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Νίκος Βασιλείου, υπογράμμισε ότι το Πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε από την ανάγκη που έχει η αγορά για στελέχη εκπαιδευμένα στην πρωτογενή παραγωγή και τις εξαγωγές.
Ο διευθυντής του τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, Στέλιος Πολυχρόνης, τόνισε ότι τα στελέχη που θα εκπαιδευτούν θα απορροφηθούν από τις επιχειρήσεις που τα χρειάζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης