Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινική δίωξη κατά στελέχους της ΕΥΠ και αξιωματικού της ΕΛΑΣ για διακίνηση μεταναστών

Ποινική δίωξη κατά στελέχους της ΕΥΠ και αξιωματικού της ΕΛΑΣ για διακίνηση μεταναστών
Συνολικά κατηγορούνται οκτώ άτομα – Για «στημένη» υπόθεση λένε οι συνήγοροί τους
Για διακίνηση μεγάλου αριθμού μεταναστών, που τους απέφερε τεράστια κέρδη κατηγορούνται οκτώ άτομα, ανάμεσά τους ένα στέλεχος της ΕΥΠ, κι ένας αστυνομικός της ΕΛΑΣ.
Οι υπόλοιποι είναι ένας δικηγόρος και αλλοδαποί υπήκοοι ενώ η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα κακουργήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης λαθρομεταναστών από κερδοσκοπία και της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.
Η δικογραφία αποτελεί ουσιαστικά συνένωση μίας παλαιότερης δικογραφίας από το έτος 2013 (την έρευνα για την οποία είχε διενεργήσει η διεύθυνση δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ΕΛΑΣ) και κάποιων ανώνυμων καταγγελιών περί της ύπαρξης κυκλώματος.
Σε αυτό στέκονται, πάντως, και οι συνήγοροι των οκτώ κατηγορούμενων, που κάνουν λόγο για «στημένη» υπόθεση που κατασκευάστηκε με «συρραφή» παλαιότερων υποθέσεων και «ανώνυμων καταγγελιών», προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικές έχθρες και υπηρεσιακές έριδες, με άρωμα έντονα πολιτικό και ουσιαστικά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ικανά να στηρίξουν την κατηγορία.
Ενδεικτικά αναφέρουν ότι, σχετικά με τη βασική κατηγορία που είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών, η υπηρεσία που διενέργησε την έρευνα το έτος 2013 αναφέρει στο πόρισμά της ότι δεν προέκυψε η ύπαρξη τέτοιου κυκλώματος με σκοπό την τέλεση τέτοιων πράξεων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αξιωματικός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, μέσω αλλοδαπών φίλων του, οι οποίοι εντόπιζαν αλλοδαπούς κρατούμενους με βάση τον νόμο περί μετανάστευσης, έδινε οδηγίες για τα αναγκαία έγγραφα που έπρεπε να προσκομιστούν και στη συνέχεια αφού τους άφηνε ελεύθερους χορηγώντας τη σχετική άδεια, εισέπραττε τα χρήματα που κυμαίνονταν περίπου στα 1.500 ευρώ.
Οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνο Σαργιώτη, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, ενώ εκκρεμεί και η εκτέλεση τουλάχιστον δύο ενταλμάτων σύλληψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης