Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 500 χιλ. πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν φέτος στην Ελλάδα – Αυξάνεται ο αριθμός αφίξεων

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 500 χιλ. πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν φέτος στην Ελλάδα – Αυξάνεται ο αριθμός αφίξεων
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Melissa Fleming, 27.500 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν τράνζιτ στα ελληνικά νησιά κοντά στην Τουρκία
Περισσότεροι από 500 χιλ. πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν φέτος διά θαλάσσης στην Ελλάδα, την ώρα που ο αριθμός των αφίξεων αυξάνεται, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Ειδικότερα, τονίζει πως μόλις σε μία ημέρα, την χθεσινή (19/10), 8 χιλ. πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη χώρα, με τον ρυθμό των αφίξεων να επιταχύνεται, λόγω του επικείμενου χειμώνα και της κακοκαιρίας, που θα καταστήσει τις συνθήκες πιο επικίνδυνες.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Melissa Fleming, 27.500 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν τράνζιτ στα ελληνικά νησιά κοντά στην Τουρκία, χώρα από την οποία έχουν έρθει εκατοντάδες χιλιάδες.
Συγκριμένα ανέφερε πως «έχουμε φθάσει σε άλλο ένα δραματικό ορόσημο, με την άφιξη χθες (Δευτέρα) 8.000 ανθρώπων, που ανέβασαν το σύνολο σε 502.000», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «προφανώς και ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε, όμως βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση των αφίξεων στην Ελλάδα».
Η ίδια αναφέρθηκε απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες υποδοχής, καθώς «χωρίς αυτό το ουσιαστικής σημασίας στοιχείο, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο από την Ευρώπη κινδυνεύει σοβαρά και μπορεί να αποτύχει».
Την ίδια ώρα, μετανάστες συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τον βορρά μέσω των Βαλκανίων από την Ελλάδα, όμως η Ουγγαρία σφράγισε την Παρασκευή τα σύνορά της με την Κροατία και η Σλοβενία επέβαλε ημερήσιους περιορισμούς στον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται από την Κροατία, αφήνοντας χιλιάδες στα σύνορα, στο κρύο και στη βροχή.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι και η Σλοβενία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναπτύξει τον στρατό για να βοηθήσει στη φύλαξη των συνόρων της και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης