Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική έρευνα για το φυλλάδιο που διακινήθηκε στην Ειδομένη

Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική έρευνα για το φυλλάδιο που διακινήθηκε στην Ειδομένη
Σε περίπτωση που προκύψει ότι στοιχειοθετούνται αδικήματα, ζητάται η άσκηση ποινικής δίωξης 
Να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που διένειμαν το φυλλάδιο στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη την περασμένη εβδομάδα, το οποίο παρακινούσε τους πρόσφυγες να αποπειραθούν να περάσουν παρανόμως τα σύνορα με την πΓΔΜ εμπεριέχοντας και πληροφορίες περί απέλασής τους ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Το αίτημα της κ. Κουτζαμάνη διατυπώθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από δημοσίευματα για το θέμα που διαβίβασαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία αναφέρει ότι σε περίπτωση εντοπισμού των προσώπων που διακίνησαν το φυλλάδιο να εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που προβλέπονται:
1) στο νόμο 3386/2005 για την «είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια» και
2) στο άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα το οποίο προβλέπει ότι όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του Ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος.
Εφόσόν μετά την έρευνα προκύψει το συμπέρασμα ότι όντως τα άτομα που διακίνησαν το φυλλάδιο έχουν υποπέσει στα προαναφερόμενα αδικήματα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά ν' ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης