Τελευταία Νέα
Κοινωνία

OHE: Ζοφερές οι συνθήκες για τους πρόσφυγες σε Πειραιά, Ειδομένη - Κίνδυνος πανικού - Να στηρίξει επειγόντως η Ε.Ε.

OHE: Ζοφερές οι συνθήκες για τους πρόσφυγες σε Πειραιά, Ειδομένη - Κίνδυνος πανικού - Να στηρίξει επειγόντως η Ε.Ε.
«Χρειάζεται επειγόντως περαιτέρω υποστήριξη από την ΕΕ για συνδρομή των ελληνικών υπηρεσιών ασύλου στην καταγραφή και επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου»
Την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στον απόηχο των επεισοδίων που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες στις δομές φιλοξενίας.
«Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες επιδεινώνονται στην Ελλάδα», σημειώνοντας τους τραυματισμούς μετά τις συμπλοκές σε κέντρα στα ελληνικά νησιά», αναφέρει η ανακοίνωση της εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα.
«Και στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι συνθήκες σε Πειραιά και Ειδομένη είναι ζοφερές, και ο κίνδυνος πανικού και τραυματισμούς σε αυτά τα σημεία και άλλού είναι υπαρκτός.
«Χρειάζεται επειγόντως περαιτέρω υποστήριξη από την ΕΕ για συνδρομή των ελληνικών υπηρεσιών ασύλου στην καταγραφή και επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου», λέγοντας χαρακτηριστικά πως η «ανησυχία εντείνεται».
Όπως τονίζεται, πρέπει να υπάρξουν «δικλείδες ασφαλείας» πριν ξεκινήσουν οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, εξαιτίας «των σοβαρών κενών και στις δύο χώρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης