Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρχισαν οι επαναπροωθήσεις μεταναστών προς την Τουρκία εν μέσω έντασης – Αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα

Άρχισαν οι επαναπροωθήσεις μεταναστών προς την Τουρκία εν μέσω έντασης – Αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η επαναπρόωθηση 145 ανθρώπων
Εν μέσω έντασης άρχισαν εκ νέου από σήμερα οι επαναπροωθήσεις μεταναστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία.
Αλληλέγγυοι προς τους απελαθέντες έπεσαν στη θάλασσα στην προσπάθεια τους να εμποδίσουν το πλοίο με 45 μετανάστες από το Πακιστάν να φύγει από τη Λέσβο.
Τέσσερις αλληλέγγυοι, αφού κολύμπησαν ανάμεσα στα σκάφη, πιάστηκαν στην αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου, εμποδίζοντάς το να αναχωρήσει.
Τελικά, μετά από παρέμβαση του λιμενικού και της αστυνομίας, οι αλληλέγγυοι συνελήφθησαν και το πλοίο αναχώρησε.
Εκτός των 45 ατόμων που βρίσκονται εν πλω προς την Τουρκία, ακόμη 100 πρόσφυγες θα επαναπροωθηθούν σήμερα.
Πρόκειται για πρόσφυγες που κρατούνταν στην Κω και τη Σάμο και θα μεταφερθούν εντός της ημέρας στη Λέσβο, και εν συνεχεία θα μεταφερθούν στο Δικελί, όπου θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές.
Τους πρόσφυγες κατά τη διαδικασία της επανεισδοχής θα συνοδεύουν, όπως έγινε και την περασμένη Δευτέρα, ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex, υπεύθυνοι ο καθένας για την ασφάλεια ενός μεταφερόμενου ατόμου.
Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να υποβάλουν αίτημα για άσυλο με αποτέλεσμα να «παγώσει» για αυτούς η διαδικασία επαναπροώθησης.
Περίπου 240 άτομα, μέλη ευάλωτων ομάδων που διέμεναν υπό περιορισμό στο hot spot της Μόριας, μεταφέρθηκαν στο δημοτικό κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.
Πρόκειται για μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, ανθρώπους με κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας, μητέρες με παιδιά και άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Όλοι από διάφορες εθνικότητες.
«Όλοι έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου αλλά, προκειμένου να ανακουφιστεί και το hot spot της Μόριας, οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρονται στον Καρά Τεπέ ο οποίος θα συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες που χρίζουν περαιτέρω βοήθειας» δήλωσε Τ ο υπεύθυνος του κέντρου φιλοξενίας Σταύρος Μυρογιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης