Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μειωμένες οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Β. Αιγαίου – Μηδενικές οι ροές Σύρων τις τελευταίες ημέρες

Μειωμένες οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Β. Αιγαίου – Μηδενικές οι ροές Σύρων τις τελευταίες ημέρες
Το τελευταίο 24ωρο αποβιβάσθηκαν 80 άτομα, 75 στη Λέσβο, τέσσερα στη Χίο και ένας στη Σάμο
Μειωμένες παραμένουν οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Το τελευταίο 24ωρο, ήτοι από χθες έως και σήμερα Τρίτη, στις 9 το πρωί, αποβιβάσθηκαν μόλις 80 άτομα, 75 στη Λέσβο, τέσσερα στη Χίο και ένας στη Σάμο.
Στο σύνολό τους, ήταν Πακιστανοί και βορειοαφρικανοί, όπως και οι επιβαίνοντες σε δυο βάρκες που πέρασαν πριν από λίγο στα ελληνικά χωρικά ύδατα και περισυλλέγησαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι ροές προσφύγων και ιδιαίτερα Σύρων έχουν μηδενιστεί εδώ και μέρες, ενώ το σύνολο όσων έρχονται είναι μετανάστες άνδρες, που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στις βορειοευρωπαϊκές χώρες.
Σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, στα νησιά του βορείου Αιγαίου υπάρχουν με βάση το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20ή Μαρτίου, 439 πρόσφυγες στη Λέσβο, 160 στη Σάμο και 18 στη Χίο.
Στο σύνολό τους είναι ελεύθεροι και διαμένουν σε δομές εκτός χοτ σποτ.
Υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα χοτ σποτ των τριών νησιών, παραμένουν: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3.577, στη Χίο 1.828 και στη Σάμο 465.
Σημειώνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία διαμενόντων στα χοτ σποτ συμπεριλαμβάνονται τα 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο, στη Λέρο, αλλά και όσοι διαμένουν σε ανοικτές δομές τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και κρίθηκε ότι η παραμονή τους στα χοτ σποτ τούς δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης