Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Περιορισμένος ο αριθμός νέων μεταναστών στα νησιά του Β. Αιγαίου – Μόλις 30 αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο

Περιορισμένος ο αριθμός νέων μεταναστών στα νησιά του Β. Αιγαίου – Μόλις 30 αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο
Αποβιβάσθηκαν οκτώ μετανάστες στη Λέσβο, 22 στη Σάμο, ενώ κανένας δεν αποβιβάσθηκε στη Χίο
Έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των μεταναστών που καταφθάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς το τελευταίο 24ωρο αποβιβάστηκαν μόλις 30 μετανάστες.
Συγκεκριμένα, αποβιβάσθηκαν οκτώ μετανάστες στη Λέσβο, 22 στη Σάμο, ενώ κανένας δεν αποβιβάσθηκε στη Χίο.
Σήμερα, βάσει των στοιχείων της Αστυνομίας στα νησιά του βορείου Αιγαίου και σύμφωνα με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20ή Μαρτίου, υφίστανται 430 πρόσφυγες στη Λέσβο, 204 στη Σάμο και 13 στη Χίο. Στο σύνολό τους, διαμένουν σε δομές εκτός hot spot.
Σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα hot spots των τριών νησιών έχουν καταγραφεί:
Στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο 3.652, στη Χίο 1.815 και στη Σάμο 527.
Στα παραπάνω στοιχεία καταγεγραμμένων στα hot spots συμπεριλαμβάνονται τα 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο, αλλά και όσοι διαμένουν σε ανοικτές δομές τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Συγκεκριμένα, περισσότερα από 800 άτομα, μέλη ευάλωτων καταγεγραμμένοι στη δύναμη του χοτ σποτ της Μόριας διαμένουν στο δημοτικό κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.
Επιπλέον 550 από τους καταγεγραμμένους στη δύναμη του hot spot της Χίου διαμένουν στο δημοτικό κέντρο φιλοξενίας στην τάφρο του κάστρου της πόλης της Χίου.
Όλοι οι παραπάνω είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άνθρωποι με κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας, μητέρες με παιδιά και άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Όλοι από διάφορες εθνικότητες.
Στο σύνολό τους, οι παραπάνω έφτασαν στο νησί μετά τις 20 Μαρτίου και μέχρι να εγκριθεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει, δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης