Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυξάνονται και πάλι οι προσφυγικές ροές στα νησιά - Στους 57.182 οι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια

Αυξάνονται και πάλι οι προσφυγικές ροές στα νησιά - Στους 57.182 οι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια
Σε ότι αφορά τις δομές στην περιοχή της Αττικής, εκεί φιλοξενούνται 10.168 πρόσφυγες και μετανάστες
Στους 57.182 ανέρχονται σήμερα Τετάρτη (27/7) οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, ενώ ιδιαιτέρως αυξημένες κρίνονται οι νέες αφίξεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις τελευταίες μέρες, με το σχετικό αριθμό να ανέρχεται κατά το τελευταίο 24ωρο στις 85.
Η σχετική άνοδος του αριθμού τον αφίξεων που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, αποτελεί απόρροια των τριγμών στις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας, και στη συμφωνία που έχει πραγματοποιηθεί για τους πρόσφυγες, λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος τη 15η Ιουλίου.
Σε ότι αφορά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται ανέρχεται στους 9.140, ενώ στις δομές που ανήκουν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διαμένουν συνολικά 7.229 άτομα.
Σε ότι αφορά τις δομές στην περιοχή της Αττικής, εκεί φιλοξενούνται 10.168 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ κατά πολύ μικρότερος είναι ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται στα νότια της χώρας, και πιο συγκεκριμένα ανέρχονται στα 251 άτομα.
Παράλληλα, η πλειοψηφία των προσφύγων εξακολουθεί να βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, όπου διαμένουν 22.692 άτομα, ενώ στα κεντρικά της χώρας φιλοξενούνται 2.279 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης