Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί εντός της ημέρας η Λίμνη Ευβοίας
(upd) Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, την ώρα που εκτιμάται ότι τουλάχιστον 20.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.
Η φωτιά, η οποία ξέσπασε στην περιοχή της Φαράκλας το μεσημέρι του Σαββάτου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχει τρία ενεργά μέτωπα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο.
Θετικό νέο είναι ότι η ένταση των ανέμων έχει πέσει, γεγονός που βοήθησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας να μην χάσουν τον έλεγχο της πυρκαγιάς ενώ παράλληλα επέτρεψε με το πρώτο φως της ημέρας να επιχειρήσουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.
Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο αντιπεριφειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φ. Σπανός έκανε λόγο για τρία μέτωπα, ένα στο χωριό Φαράκλα, ένα στα Καντούνια και ένα στη Λίμνη, όπου δίνουν σκληρή μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αν και αναφέρεται ότι η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες.
Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί εντός της ημέρας η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα, δεδομένου ότι ο κίνδυνος όσον αφορά την πόλη της Λίμνης φαίνεται να έχει απομακρυνθεί.


Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.
Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 10 χωματουργικά μηχανήματα.
Επίσης συμμετέχουν δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας.

(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 1 Αυγούστου 08:17)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης