Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απορρίπτει την αναβολή της δίκης του Σταύρου Ψυχάρη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Απορρίπτει την αναβολή της δίκης του Σταύρου Ψυχάρη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Η κ. Δημητρίου αναίρεσε την απόφαση του Ι' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών
Στην απόρριψη της αναβολής της δίκης του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη προχώρησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Την περασμένη εβδομάδα αναβλήθηκε επ' αόριστον από το Ι' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του εκδότη για παράβαση του νόμου «περί πόθεν» έσχες κατ' εξακολούθηση, έπειτα από ένσταση που υπέβαλλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.
Έτσι λοιπόν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα, δεχόμενο ότι στο περιεχόμενό του δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο κ. Ψυχάρης παραβίασε τους νόμους περί «πόθεν έσχες» από αμέλεια ή από δόλο.
Σήμερα όμως η κ. Δημητρίου αναίρεσε την απόφαση του Ι' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, υποστηρίζοντας αν και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εσφαλμένα εφάρμοσε τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του νόμου 3213/2003 περί δηλώσεων «πόθεν έσχες», εσφαλμένα επίσης ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα, το οποίο είχε επιδοθεί νόμιμα στον επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος.
Επιπλέον, η Εισαγγελέας τονίζει ότι η ποινική νομοθεσία δεν χρειάζεται να αναφέρει ρητά ότι η πράξη τελέστηκε από πρόθεση, γιατί, όταν δεν αναφέρεται η μορφή της υπαιτιότητας στο σχετικό αδίκημα, είναι σαφές ότι υπάρχει κατηγορία από δόλο ή από πρόθεση.
Την τελική απόφαση για την υπόθεση για λάβει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης