Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έφεση κατά της απόφασης για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» άσκησε η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή

Έφεση κατά της απόφασης για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» άσκησε η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή
Η έφεση θεωρεί επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκαν και θα οδηγήσει σε επανάληψη της δίκης
Έφεση κατά της απόφασης του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» άσκησε η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου, Μαρία Τρουπή.
Η έφεση θεωρεί επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκαν και θα οδηγήσει σε επανάληψη της δίκης, όσον αφορά όμως μόνο τους καταδικασθέντες και το ύψος των ποινών τους και όχι όσους έχουν αθωωθεί.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν 

Πέντε από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ πολυετείς ποινές κάθειρξης από 8 έως 18 χρόνια επιβλήθηκαν σε άλλους οκτώ από τους κατηγορούμενους.
Ο Γιώργος Μπουρδούβαλης καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ.
Ο 42χρονος εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης που είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των δύο τόνων ηρωίνης καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης συν οκτώ χρόνια και καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ.
Η ποινή που επιβλήθηκε στους τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών είναι αυτή της ισόβιας φυλάκισης συν οκτώ χρόνια και η καταβολή 200.000 ευρώ ως χρηματική ποινή.
Ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, ο οποίος είχε αναλάβει τη μεταφορά με νταλίκα μέρους του φορτίου της ηρωίνης στην αποθήκη στο Κορωπί καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση και την καταβολή χρηματικής ποινής ύψους 80.000 ευρώ.
Ο Ιρανός «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών και χρηματική ποινή 16.000 ευρώ.
Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Αιμίλιος Κοτσώνης, ο Βασίλης Κουρούβανης και ο Παναγιώτης Φάρος, που συνδέθηκαν κατά περίπτωση με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor 1», καταδικάστηκαν σε 10ετή και 8ετή φυλάκιση αντίστοιχα. Τέλος, ο Σταύρος Λάγιος, βοηθός του Μάκη Γιανουσάκη καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση.

Το δέμα – βόμβα σε δικαστικό που ασχολείται με την υπόθεση του «Noor 1»

Δέμα – βόμβα εστάλη στις 28/7 σε δικαστικό που ασχολείται με την πολύκροτη υπόθεση του «Noor 1», χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποια έκρηξη.
Ειδικότερα, ο δικαστικός δέχθηκε ένα δέμα στο σπίτι του στην Καισαριανή το οποίο ήταν σε φάκελο Α4.
Από το δέμα προεξείχαν κάποια καλώδια, με αποτέλεσμα να το πετάξει κατευθείαν στην αυλή του σπιτιού του, καλώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία.
Η ειδική ομάδα πυροτεχνουργών που έφτασε στη σημείο βρήκε μία κρυμμένη βόμβα μέσα στο δέμα, προχωρώντας στη συνέχεια στην εξουδετέρωση της.
Αναφέρεται πως μέσα στο δέμα βρέθηκαν και ξυραφάκια.

Το χρονικό της υπόθεσης - Ο εντοπισμός του φορτίου ηρωίνης του «Noor 1»

Η υπόθεση αφορούσε τους 2,12 τόνους ηρωίνης που είχαν βρεθεί πάνω στο «Noor 1» από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα.
Όπως είχαν αναφέρει οι ελληνικές Αρχές, τα ναρκωτικά που φορτώθηκαν στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, θα έφθαναν αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια θα προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται πως η τεράστια ποσότητα ηρωίνης, καταστράφηκε παρουσία Εισαγγελέα και στελέχους του Γενικού Χημείου του Κράτους σε υψικάμινο εκτός Αθηνών.

Οι ανεξήγητοι θάνατοι των προσώπων που σχετίζονταν με την υπόθεση

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της υπόθεσης, είναι μία σειρά από μυστηριώδεις θανάτους ατόμων που σχετίζοντας με αυτή.
Μόλις τρεις μήνες μετά τον εντοπισμό του φορτίου στην Ελλάδα, δολοφονείται στην Τουρκία η 19χρονη ενός Τούρκου επιχειρηματία και ο οδηγός της, με τον ίδιο να αποδίδει τότε την άγρια δολοφονία σε εμπλοκή του ονόματός του με το παράνομο φορτίο ηρωίνης.
Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2014 βρίσκονται νεκροί στην Κωνσταντινούπολη δύο νεαροί Τούρκοι, που σύμφωνα με τις Αρχές είναι οι δράστες της δολοφονίας της 19χρονης.
Τον Μάρτιο του 2015 βρέθηκε νεκρός με τραύματα από πυροβόλο όπλο σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης ο Ιρανός, που την νύχτα της εφόδου του Λιμενικού στις αποθήκες στο Κορωπί, είχε καταφέρει να διαφύγει.
Τον Ιούλιο του 2015, πέθανε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό ένας 45χρονος Τούρκος που εμπλέκετο στην υπόθεση.
Τέλος, τον Απρίλιο του 2016 κατέληξε στη μονάδα εμφραγμάτων του Τζάνειου νοσοκομείου ο 32χρονος Ινδός μηχανικός του πλοίου, με το θάνατό του αποδόθηκε σε έμφραγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης