Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάνω από 58.000 πλέον οι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια - Στις 261 οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 58.000 πλέον οι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια - Στις 261 οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου διαμένουν πλέον πάνω από 11.000 άτομα
Σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκονται πλέον τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λόγω των ανησυχητικά αυξημένων προσφυγικών ροών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο κατέφθασαν στα νησιά 261 πρόσφυγες και μετανάστες.
Καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω εξέλιξη διαδραματίζει η αστάθεια που επικρατεί στη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα, καθώς πλέον βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.
Πλέον, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια ξεπέρασε και τις 58.000, και πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στα 58.123 άτομα, την ίδια στιγμή που στα νησιά του Αιγαίου διαμένουν πλέον πάνω από 11.000 άτομα.
Οι πλειοψηφία των νέων αφίξεων αφορά το νησί της Λέσβου, η οποία πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την περίθαλψη των προσφύγων, ενώ οι επαναπροωθήσεις κατά το τελευταίο 24ωρο αγγίξανε μόλις τις έξι.
Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία για το προσφυγικό είχε μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις προσφυγικές ροές, το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και η αστάθεια που το έχει ακολουθήσει εμφανίζει πλέον τις συνέπειές του και προς την ελληνική πλευρά, η οποία σαφώς και δε θα θελε να σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός νέου τεράστιου κύματος αφίξεων προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης