Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χουλιάρας (σεισμολόγος): Νωρίς να πούμε εάν τα 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία ήταν ο κύριος σεισμός

Χουλιάρας (σεισμολόγος): Νωρίς να πούμε εάν τα 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία ήταν ο κύριος σεισμός
Οι μεγάλες καταστροφές οφείλονται στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτήρια, εκκλησίες και μνημεία είπε ο κ.Λέκκας
Την θέση ότι είναι νωρίς να πούμε εάν τα 6,2 Ρίχτερ που χτύπησαν την κεντρική Ιταλία σήμερα τα ξημερώματα ήταν ο κύριος σεισμός διατύπωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Χουλιάρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού.
"Είναι νωρίς ακόμη να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός .
Η Ιταλία συνηθίζει να δίνει τέτοιους ισχυρούς προσεισμούς", είπε ο κ.Χουλιάρας, επισημαίνοντας ότι τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μία ώρα αργότερα δυο ισχυροί μετασεισμοί 5,5 και 5,1 Ρίχτερ.
Όπως είπε ο κ. Χουλιάρας ο σεισμός προήλθε από την "ρηγματογενή ζώνη των Απενίνων" η οποία είναι γνωστή και έχει δώσει πάρα πολλούς τέτοιους σεισμούς με τελευταίο καταστροφικό αυτόν της πόλης Λ΄Ακουιλα την Άνοιξη του 2009.
Από την πλευρά του ο ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων γεγονός που συνέβαλε στις καταστροφές.
Ωστόσο ο κ.Λέκκας απέδωσε τις μεγάλες καταστροφές στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τις ιταλικές αρχές, αλλά ο ΟΑΣΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προετοιμάζονται να στείλουν τεχνική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης