Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΝΔ: Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη βεβήλωση της Συναγωγής Ιωαννίνων

ΝΔ: Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη βεβήλωση της Συναγωγής Ιωαννίνων
«Το συγκεκριμένο περιστατικό συνιστά μάλιστα και απόπειρα εκφοβισμού της εβραϊκής κοινότητας της πόλης»
Την απερίφραστη καταδίκη της, αναφορικά με τη βεβήλωση της Συναγωγής των Ιωαννίνων και το σχηματισμό αγκυλωτών σταυρών στον τοίχο του κτηρίου, εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα Τρίτη (13/9) το Γραφείο Τύπου του κόμματος.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση ανέφερε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνιστά απόπειρα εκφοβισμού της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, καλώντας παράλληλα τις Αρχές να ενεργήσουν άμεσα.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη βεβήλωση της ιστορικής Συναγωγής των Ιωαννίνων, με το σχηματισμό αγκυλωτών σταυρών στον εξωτερικό περιμετρικό της τοίχο.
Το συγκεκριμένο περιστατικό συνιστά μάλιστα και απόπειρα εκφοβισμού της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, αφού οι δράστες δεν αρκέστηκαν στη βεβήλωση της Συναγωγής, αλλά σχημάτισαν αγκυλωτούς σταυρούς και σε παρακείμενες οικίες.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες αντισημιτισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, οι οποίες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία και αναμένουμε από τις Αρχές να ενεργήσουν άμεσα για τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης