Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο δήμος Ηρακλείου λέει «Ναι» στην προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών

Ο δήμος Ηρακλείου λέει «Ναι» στην προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών
Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής 
Θετική, κατά πλειοψηφία, ήταν η ανταπόκριση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου στην χθεσινή (13/9) απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης για τη φιλοξενία συνολικά 2.000 προσφύγων και μεταναστών στο νησί.
Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ενημέρωσε το Σώμα για την απόφαση της ΠΕΔ αναφορικά με τη διασπορά των μεταναστών στην Κρήτη και τις θέσεις του δήμου.
Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, συμφώνησαν ότι οι μετανάστες που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Κρήτη, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα και να διαβιώσουν σε πραγματικά ανθρώπινες συνθήκες, άσκησαν όμως κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής για το αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο φιλοξενίας.
Θυμίζουμε πως με βάση τη χθεσινή απόφαση της ΠΕΔ, οι πρόσφυγες θα κατανεμηθούν αναλογικά με τον πληθυσμό σε κάθε ένα από τους τέσσερις νομούς και να φιλοξενηθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία, αντί για τις ειδικές δομές που θα δημιουργηθούν.
Επίσης, αποφασίσθηκε η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα ζητήσει απαντήσεις σχετικά με το συνολικό ζήτημα και για όσα σημεία δεν έχουν αποσαφηνιστεί από την κυβέρνηση, ως προς το σχέδιο της φιλοξενίας προσφύγων.
Την επιτροπή αυτή συγκροτούν, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης και Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης