Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: 58χρονος κρατούσε ομήρους επί 8 μήνες δύο ξαδέρφια του - Τους είχε αποσπάσει 81.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: 58χρονος κρατούσε ομήρους επί 8 μήνες δύο ξαδέρφια του - Τους είχε αποσπάσει 81.000 ευρώ
Ο 58χρονος συνελήφθη μετά από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του, ενώ οι δύο αιχμάλωτοί του απελευθερώθηκαν
(Upd2) Ένα απίστευτο γεγονός ομηρίας αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ένας 58χρονος από το Ωραιόκαστρο φέρεται να κρατούσε επί μήνες ομήρους δυο ξαδέρφια του με τη βοήθεια της 23χρονης κόρης του και μιας αλλοδαπής γυναίκας.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 47χρονου ξαδέρφου και της 48χρονης αδελφής του, όταν πριν από μήνες είχαν επισκεφτεί τον ξάδελφο τους, εκείνος τους κράτησε ομήρους στο σπίτι του. Ο δημοτικός υπάλληλος του δήμου Ωραιοκάστρου όταν έφευγε το πρωί για τη δουλειά τους, τους έδενε τα χέρια με χειροπέδες και τα πόδια με καλώδια και όταν επέστρεφε τους αποσπούσε χρήματα, απειλώντας τους ότι θα κάνει κακό στην τρίτη αδελφή τους.
Σήμερα (31/3) το πρωί ο 48χρονος αιχμάλωτος κατάφερε να αποδράσει και να τηλεφωνήσει στην αστυνομία η οποία έκανε έφοδο στο σπίτι του 58χρονου τον οποίο και συνέλλαβε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης απ όπου αποκαλύφθηκε οτι κρατούσε αιχμάλωτους τα δύο ξαδέρφια του επί 8 μήνες διάστημα στο οποίο είχε αποσπάσει 81.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στα τέλη Ιουλίου του 2017 τα δύο αδέλφια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 58χρονου. Εκεί, ο δημοτικός υπάλληλος, με την 23χρονη κόρη του και μία συνεργό του τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και με την άσκηση βίας τους μετέφεραν στο σπίτι του 58χρονου, στο Ωραιόκαστρο. Από τότε, ο δράστης του κρατούσε εκεί- σύμφωνα με πληροφορίες με χειροπέδες στα χέρια και καλώδια στα πόδια- ενώ τους αποσπούσε χρήματα. Συγκεκριμένα, πήγαινε με τον 47χρονο σε τράπεζες και απειλώντας τον τον υποχρέωνε να μεταβιβάζει χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του ιδίου και της 23χρονης κόρης του. Μάλιστα, μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του είχε καταφέρει να πάρει 81.000 ευρώ!
Κάποια στιγμή, ο 47χρονος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία. Ο 58χρονος κατηγορείται για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση και απλές σωματικές βλάβες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης