Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κλοιό διαδηλωτών η Θεσσαλονίκη – Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, στους δρόμους 5.500 αστυνομικοί

Σε κλοιό διαδηλωτών η Θεσσαλονίκη – Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, στους δρόμους 5.500 αστυνομικοί
Οι διαδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Σάββατο 8/9 με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ και των μεγάλων διαδηλώσεων που προγραμματίζονται για αύριο Σάββατο 8/9 όταν και είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Λόγω του ότι τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ και δεδομένης της πολυάριθμης αμερικανικής αντιπροσωπείας και παρουσίας αμερικανικών επιχειρήσεων, τα μέτρα ασφαλείας είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτικά.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και ενόψει των αυριανών διαδηλώσεων που αναμένεται πως θα είναι ογκώδεις, θα αναπτυχθούν περίπου 5.500 αστυνομικοί, 67 διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και πράκτορες του FBI, ελεύθεροι σκοπευτές την ώρα που θα υπάρχει και επιτήρηση από τον αέρα με ελικόπτερα και drones.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. συζητήθηκε σε σειρά συσκέψεων και καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ – κάτι που σημαίνει μεγάλη επιχειρηματική και πολιτική αποστολή – και αφετέρου το μεγάλο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, το οποίο δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων.
Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν από σήμερα Παρασκευή 7/9 το πρωί, με την ΠΟΕΔΗΝ να πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ τη σκυτάλη παίρνουν στις 18:00 το απόγευμα οι ένστολοι, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο.
Ωστόσο, οι διαδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο Σάββατο 8/9.
Οι διαδηλώσεις για τη ΔΕΘ θα αρχίσουν στις 18:00 το απόγευμα καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Μία ώρα νωρίτερα, στις 17:00 θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό  χώρο, ενώ όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν, στις 19:00 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης