Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σουρβίνος (καθηγητής Ιολογίας): Πιθανά τοπικά lockdowns σε νησιά ή περιοχές με αύξηση κρουσμάτων

Σουρβίνος (καθηγητής Ιολογίας): Πιθανά τοπικά lockdowns σε νησιά ή περιοχές με αύξηση κρουσμάτων
Όλα είναι πιθανά, αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία υποστήριξε ο κ.Σουρβίνος
Τη θέση ότι θα υπάρξουν τοπικά lockdowns σε νησιά ή περιοχές εφόσον υπάρξει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού με το άνοιγμα του τουρισμού διατύπωσε ο καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γ. Σουρβίνος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σουρβίνος είπε πως η επιτροπή αξιολογεί κάθε στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα, τονίζοντας ότι «μπορεί να ληφθούν μέτρα σταδιακής άρσης της χαλάρωσης των μέτρων ή ακόμη και ένα τοπικό lockdown».
«Όλα είναι πιθανά προέχει η δημόσια υγεία», ανέφερε ο κ.Σουρβίνος, ο οποίος και αυτός εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Μυκόνου.
Όπως είπε, ο ιός δεν έχει φύγει από τη χώρα μας, υπάρχει στην κοινότητα και επεσήμανε πως «τέτοιου είδους εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν εστίες, μικρές ή μεγάλες, ανά πάσα στιγμή με ταχύτατη διασπορά».
«Είναι διαφορετικό το καλοκαίρι αυτό, πρέπει να προσαρμοστούμε στην ιδέα.
Όλοι πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη υπευθυνότητα» υποστήριξε ο κ.Σουρβίνος, αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία των καταστηματαρχών, ότι δεν μπορούν όλο το βράδυ να επιτηρούν τους τουρίστες που πίνουν τους ποτό τους.
Ο κ.Σουρβίνος υποστήριξε ότι καταλαβαίνει και κατανοεί τα σχόλια περί οικονομίας καθώς «είναι μια  λεπτή ισορροπία και μια πολύ δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί μεταξύ της δημόσιας υγείας και του τουρισμού και της επανεκκίνησης της οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης