Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (καθηγητής Ιατρικής): Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα – Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό

Γώγος (καθηγητής Ιατρικής): Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα – Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό
Ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ αλλά ο ιός είναι ακόμα εδώ υποστήριξε ο κ.Γώγος
Την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα σε Ξάνθη και Θεσπρωτία αλλά και σε κλειστές δομές, όπως οι φυλακές Κορυδαλλού εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος υποστήριξε ότι όλα τα περιστατικά αυτά αυξάνουν την ανησυχία των επιστημόνων τη στιγμή που παγκοσμίως καταγράφεται και πάλι έξαρση του ιού.
Ο κ.Γώγος υποστήριξε πως ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως και το να κοιτάμε μόνο τα σχετικά καλά επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας που όπως είπε, παραμένουν καλά ακόμα, και να καθησυχαζόμαστε με βάση αυτό δεν είναι σωστό γιατί είμαστε ένα κομμάτι ενός παγκόσμιου πάζλ.  
Όπως επισημαίνει, πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα και οι συμπεριφορές των πολιτών που βοήθησαν μέχρι τώρα στο έλεγχο της κατάστασης στην Ελλάδα πχ οι αποστάσεις και τονίζει πως το κύμα του ιού μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη διότι κυκλοφορεί ακόμα και πως εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, από τα μέτρα χαλάρωσης και από όλα όσα τον χαρακτηρίζουν.
«Δεν εξαφανίζεται.
Ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει.
Οι προειδοποιητικές βολές για την χώρα μας υπάρχουν και είναι ένα μικρό και δυνατό «άκουσμα».
Μας προειδοποιεί ότι υπάρχει ο ιός και σε δομές και σε πόλεις αλλά υπάρχουν και σε κοινότητες π.χ την Θεσπρωτία που δεν υπήρχε κάποια δομή εκεί.
Ήταν στην κοινότητα η διασπορά.
Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό» είπε ο κ.Γώγος, τονίζοντας πως ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ και έχει αρχίσει όλη αυτή την φημολογία ότι δεν χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης