Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Πιθανό ένα καθολικό τοπικό lockdown σε περίπτωση σοβαρής έξαρσης της επιδημίας

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Πιθανό ένα καθολικό τοπικό lockdown σε περίπτωση σοβαρής έξαρσης της επιδημίας
Ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί προς το καλό… και το κακό υποστήριξε ο κ.Σύψας
Τη θέση πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα καθολικό τοπικό lockdown σε περίπτωση που διαπιστωθεί σε μια περιοχή ή σε ένα νησί σοβαρή έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Ν. Σύψας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας είπε ότι δεν αποκλείεται η επιβολή ενός καθολικού τοπικού lockdown, στο περιθώριο μια σοβαρής εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοιού εξαιτίας μη τήρησης των μέτρων προστασίας, σε νησί.
«Μπορεί να κλείσουμε ένα νησί και να μην υποδέχεται επισκέψεις» είπε ο κ.Σύψας, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί, απάντησε  θετικά, αναφέροντας πως ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί προς το καλό και το κακό.
«Το κακό είναι να γίνει πιο επιθετικός, πιο μεταδοτικός και πιο θανατηφόρος.
Το καλό είναι να γίνει πιο ήπιος.
Δυστυχώς κάθε ιός μπορεί να μεταλλαχθεί» είπε ο κ.Σύψας, τονίζοντας πως αν και υπάρχει πάντα η ανησυχία για το κακό σενάριο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις στους ειδικούς για το ότι έχει συντελεστεί μια κακή μετάλλαξη.
«Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη ανησυχία, αυτές οι μεγάλες αναζωπυρώσεις που βλέπουμε σε διάφορες χώρες να σχετίζονται με μια κακή μετάλλαξη του ιού» είπε ο κ.Σύψας, ο οποίος δεν απέκλεισε την εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος του ιού στην Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης