Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (καθ.Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας): Είμαστε σε εγρήγορση – Χαμηλή η ροή κρουσμάτων αλλά υπάρχει διασπορά

Γώγος (καθ.Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας): Είμαστε σε εγρήγορση – Χαμηλή η ροή κρουσμάτων αλλά υπάρχει διασπορά
Να καταλάβουν οι πολίτες την κατάσταση και να πειστούν στην τήρηση των μέτρων υποστήριξε ο κ.Γώγος
Τη θέση ότι η επιστημονική κοινότητα παραμένει σε εγρήγορση για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Γώγος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Γώγος είπε ότι αν και η ροή των κρουσμάτων παραμένει αρκετά χαμηλή, υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιουδήποτε τύπου έξαρση της νόσου», είπε ο κ.Γώγος, επισημαίνοντας ότι το δεύτερο στάδιο μετά την καραντίνα είναι και το πιο δύσκολο, καθώς, όπως είπε, «επειδή πρόκειται για επιτηρουμένη κανονικότητα με συγκεκριμένα μέτρα, ο κόσμος επαναπαύεται και το προσλαμβάνει ως κανονικότητα προ κορωνοϊού».
«Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική στη φάση αυτή, ώστε να καταλάβουν οι πολίτες τη σημασία της κατάστασης και να πειστούν στην τήρηση των μέτρων» είπε ο κ.Γώγος, ο οποίος εκτιμά ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο προς χρήση μέσα στο 2021, ωστόσο μέχρι τότε πρέπει να επιδεικνύεται μεγάλη προσοχή.
«Στο δεύτερο στάδιο του εμβολίου που είμαστε τώρα, φαίνεται πως αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό.
Η δυνατότητα του εμβολίου να δράσει σε πολλαπλές φάσεις, δίνει την εντύπωση πως τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και στις ευάλωτες ομάδες, τις οποίες είναι σημαντικό να ανοσοποιήσουμε» τόνισε ο κ.Γώγος, αναφέροντας πως τώρα, είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα μέτρα που πρέπει να παίρνουν ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι, αλλά και οι γύρω τους.
«Κύριο ρόλο θα παίξει η αυτοπροστασία» υπογράμμισε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης