Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη πυρκαγιά στο Γραμματικό Ηλείας - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Φωτιά και στα Μέθανα

Μεγάλη πυρκαγιά στο Γραμματικό Ηλείας - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Φωτιά και στα Μέθανα
Σε τρία μέτωπα εκτείνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από αγροτική θέση στο Λατζόι και έχει κάψει δεκάδες στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.
Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοΐου, του Δήμου Πύργου.
Επί τόπου βρίσκονται 65 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.
Σύμφωνα με το Ηλεία Live, σε τρία μέτωπα εκτείνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από αγροτική θέση στο Λατζόι και έχει κάψει δεκάδες στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.
Το ένα από τα μέτωπα κινείται προς το Πελόπιο και το άλλο κινείται προς το Χελιδόνι.
Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι μέτριοι αλλά είναι πιθανό να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες.
Στην περιοχή επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις.
Η φωτιά κινείται κατά μήκος του δικτύου της υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ και έχουν προκύψει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Επιτόπου βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύργου, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας και άλλοι φορείς.

Πυρκαγιά στα Μέθανα - Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή

Μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, αυτή τη φορά στα Μέθανα Τροιζηνίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στην περιοχή, οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο όπου βρίσκονται κατοικίες, γεγονός που βοηθάει στην απομάκρυνση του κινδύνου.
Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης