Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσακρής (καθηγητής Μικροβιολογίας): Βιώνουμε ένα rebound του πρώτου επιδημιολογικού κύματος

Τσακρής (καθηγητής Μικροβιολογίας): Βιώνουμε ένα rebound του πρώτου επιδημιολογικού κύματος
Υπάρχει μια αυξητική τάση στα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, προσοχή σε γάμους, βαπτίσεις είπε ο κ.Τσακρής
Τη θέση ότι «αυτή τη στιγμή βιώνουμε ένα rebound του πρώτου επιδημιολογικού κύματος» διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Τσακρής είπε πως «υπάρχει μια αυξητική τάση κρουσμάτων» το τελευταίο διάστημα και για αυτό πρότεινε αφενός την οικειοθελή χρήση μάσκας και αφετέρου τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο «για να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα της εξάπλωσης της πανδημίας στις γεωγραφικές περιοχές».
«Τα δεδομένα δείχνουν τη σημασία των δύο αυτών μέτρων στον έλεγχο της πανδημίας, χωρίς να προκαλούν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις» είπε ο κ.Τσακρής.
Ερωτηθείς σχετικά με την χρήση μάσκας στις εκκλησίες ο κ.Τσακρής υποστήριξε ότι «υπήρχε μια τέτοια σκέψη», τονίζοντας ωστόσο ότι εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι «σε γάμους και βαφτίσια ώστε να μην προκύψουν πιθανές εστίες υπερμετάδοσης».
Ο κ.Τσακρής επεσήμανε ότι «θα πρέπει να ελέγχονται τόσο οι συμπτωματικοί, όσο και οι ασυμπτωματικοί, όπως και ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται πιο συστηματικά και οργανωμένα το επόμενο χρονικό διάστημα», τονίζοντας ότι «πρέπει με τους μικρότερους κλυδωνισμούς στην οικονομία, να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία».
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την εργαστηριακή επιτήρηση των αναπνευστικών λοιμώξεων και της γρίπης από το φθινόπωρο» είπε ο κ.Τσακρής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης