Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης (καθ.Γενετικής): Στα 10.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Δερμιτζάκης (καθ.Γενετικής): Στα 10.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο να νοσήσει κανείς εκ νέου από τον κορωνοϊό είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Την εκτίμηση ότι στα 10.000 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης είπε ότι κάποια από τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχουν αποδώσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες
Ερωτηθείς για το περιστατικό στην Ξάνθη, όπου ασθενής νόσησε ξανά από κορωνοϊό ο κ.Δερμιτζάκης σημείωσε πως δεν είναι απίθανο, υποστηρίζοντας πως «θα μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους: ή θα πρέπει το στέλεχος του ιού να είναι διαφορετικό ή η ανοσία που έχτισε την πρώτη φορά ο ασθενής να μην ήταν αρκετά ισχυρή».
«Δεν είναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο.
Αν παραμείνουν σπάνια περιστατικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αν γίνουν πιο συχνά θα είναι.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία κρατάει» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, αναφέροντας σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού από την αρχική του εμφάνιση μέχρι σήμερα, ότι η μία μετάλλαξη έχει δείξει υψηλότερη μεταδοτικότητα του ιού.
Όσον αφορά το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, ο κ.Δερμιτζάκης υποστήριξε πως δεν θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων λόγω των σχολείων.
Η τήρηση των αποστάσεων είναι σημαντική για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.
Πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από κάθε σχολείο και να κάνουν το maximum των μέτρων που μπορούν να εφαρμόσουν και όχι το minimum.
Κάθε σχολείο θα πρέπει να γίνει πιο ιδιαίτερο στα μέτρα του, πέρα του minimum.
Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας να ορίσει κάθε λεπτομέρεια για το πώς θα λειτουργήσει η κάθε τάξη» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης