Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα λίστα μέτρων για τον κορωνοϊό στην Αττική - Φόβοι για νέα έξαρση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων - Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

Νέα λίστα μέτρων για τον κορωνοϊό στην Αττική - Φόβοι για νέα έξαρση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων - Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες
Στους 308 οι νεκροί - Με μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλη η φετινή σχολική χρονιά - Ποια σχολεία δεν ανοίγουν σήμερα
(upd9) Στο κόκκινο είναι η αγωνία και η ανησυχία κυβέρνησης και επιστημόνων για το πώς θα επηρεάσει την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το άνοιγμα των σχολείων.
Τη στιγμή που καθημερινά καταγράφεται τριψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων – που αγγίζουν ή και που ξεπερνούν τα 300 – και που ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται σταθερά – έχουν φτάσει τους 54 -, οι ειδικοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο της περαιτέρω διασποράς του ιού στην κοινότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ήδη πολλές περιοχές ανά την επικράτεια είναι στο κόκκινο, με την Αττική να είναι πρωταθλήτρια εδώ και αρκετό καιρό όσον αφορά τα κρούσματα, γεγονός που διατηρεί το συναγερμό στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές αλλά και στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων και τοπικών lockdown.
Άλλωστε οι περισσότεροι επιστήμονες εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς θα κυλήσουν οι επόμενες εβδομάδες, δεδομένου ότι από τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται και η εποχική γρίπη.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το μείζον ερώτημα είναι εάν οι αρμόδιες αρχές θα καταφέρουν να διαχειριστούν ή όχι τη νέα, αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων.
Για αυτόν άλλωστε το λόγο και όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας να εξετάσει μια λίστα μέτρων που θα λαμβάνονται τοπικά ή γενικά ανάλογα με το πώς θα κινείται η επιδημία στην Ελλάδα.
Η εν λόγω λίστα αναμένεται να δοθεί ακόμα και σήμερα στην κυβέρνηση ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί πιθανότατα κατά την αυριανή ενημέρωση των ειδικών επιστημόνων.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε δηλώσεις του ο υπ.Υγείας, Β. Κικίλιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα σε δήμους της Αττικής με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.


Πέτσας: Ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις από το άνοιγμα των σχολείων – Θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

Ενθαρρυντικές χαρακτήρισε τις πρώτες ενδείξεις από το άνοιγμα των σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πάντως σημείωσε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.
«Σήμερα το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και παρέστη στον αγιασμό, φέτος εκτός από τα γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες.
Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά.
Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο έτσι όπως ήταν στο παρελθόν.
Οι εικόνες σήμερα ήταν διαφορετικές από κάθε προηγούμενη χρονιά.
Οι καταστάσεις πολύ πιο δύσκολες για όλους, για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και βεβαίως για το προσωπικό που έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για την καθαριότητα και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.
Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, ο οποίος επεσήμανε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.
«Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο και στη γειτονιά μας.
Η Γαλλία μία από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν επταπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα ξεπέρασε ακόμα και το όριο των 10.000 κρουσμάτων ημερησίως.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς, ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε έργο χρειαστεί προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα  που σταθερά παρουσιάζουμε από την έναρξη της πανδημίας.
Μέχρι σήμερα ή αύριο θα έχουμε έναν κατάλογο πιθανών μέτρων που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους ειδικούς, ώστε να επιλέγονται τα κατάλληλα κάθε φορά ανάλογα με τα δεδομένα» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

Κικίλιας (υπ.Υγείας) για κορωνοϊό: Δεν πιεζόμαστε με τις ΜΕΘ – Πρόκληση το φθινόπωρο και ο χειμώνας

Πρόκληση χαρακτήρισε τους φθινοπωρικούς και τους χειμερινούς μήνες σχετικά με την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πίεση στις ΜΕΘ.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ.Κικίλιας είπε ότι η Ελλάδα κινείται σε καλά επίπεδα συγκριτικά με τις άλλες.
«Είμαστε υποχρεωμένοι και θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά.
Ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.
Έχουμε δημιουργήσει task force.
Ανάλογα με το αν είναι ένα κρούσμα ή όχι, ο υπεύθυνος θα επικοινωνεί με την περιφερειακή εκπαίδευση και μετά με την task force.
Η υγεία των παιδιών είναι το πρώτο μέλημά μας» υπογράμμισε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η κυβέρνηση για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού αναφέροντας ότι «η χώρα μας είναι 124η σε κρούσματα και 111η σε θανάτους».
«Έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι τώρα.
Είναι ομαδική η προσπάθεια.
Δεν λείπει το οργανωμένο κράτος από την προσπάθεια.
Είναι μία πρόκληση το φθινόπωρο και ο χειμώνας» επεσήμανε ο υπ.Υγείας, τονίζοντας ότι προτεραιότητα στα τεστ δίνεται σε όσους έχουν συμπτώματα.
«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική.
Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.
Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση.
Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Σύψας: Με μάσκες όλη η φετινή σχολική χρονιά – Θα δούμε για του χρόνου

Τη θέση πως όλη η φετινή σχολική χρονιά θα κυλήσει με την χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος Ν. Σύψας.
«Η μάσκα είναι απόλυτα ασφαλής για παιδιά άνω των δύο ετών.
Στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό η μάσκα θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν θα πιεστούν πολύ τα παιδιά.
Θα την βγάζουν τα παιδιά στο διάλειμμα για να μην κουράζονται, ενώ το διάλειμμα γίνεται σε ανοιχτό χώρο, και η τάξη δεν θα αλληλεπιδρά με τις άλλες, θα είναι ένα κλειστό σύστημα» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Σύψας.
Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει ένας γονιός όταν γυρίζει το παιδί του από το σχολείο, ο ίδιος σημείωσε ότι «εγώ θα του έπλενα τα χέρια, θα του άλλαζα τα ρούχα και θα έχω ένα σπίτι που είναι καλά αεριζόμενο, αν υπάρχουν ηλικιωμένοι θα τους έχω παραπάνω προσοχή».
«Για αυτό ανοίγουν τα σχολεία.
Τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής ομάδα ηλικιακά.
Δύσκολα κολλάνε και δύσκολα μεταδίδουν τον ιό.
Τις μάσκες τις φοράμε για να μην υπάρχει διασπορά του ιού.
Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τα άλλα παιδιά» υποστήριξε ο κ.Σύψας, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα μεταξύ των μικρών μαθητών, είπε ότι «τότε όλα τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης θα πάνε σπίτι τους, θα γίνει τεστ σε όλα τα παιδιά της τάξης και τους δασκάλους, θα γίνει ιχνηλάτηση και το σχολείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του».
«Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός για τις άλλες τάξεις.
Για να κλείσει το σχολείο πρέπει να υπάρχουν πολλά κρούσματα σε πολλές τάξεις.
Όταν έχουμε περιφερειακή ενότητα με πολλά κρούσματα στην κοινότητα, τότε κλείνει το σχολείο σε τοπική βάση και για λίγες ημέρες» είπε ο κ.Σύψας.
«Μέσα στις τάξεις δεν ποντάρουμε στις αποστάσεις.
Οι μαθητές θα αγκαλιαστούν θα φιληθούν δεν θα κρατήσουν απόσταση, είτε είναι 15, είτε είναι 25.
Για αυτό προκρίνουμε τη μάσκα.
Ασφαλώς θα θέλαμε λιγότερα παιδιά τις τάξεις αλλά δίνουμε οδηγίες επί του εφικτού, δεν παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις» τόνισε ο κ. Σύψας.

Γώγος: Ομάδα κρούσης για την εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολεία – Ασυμπτωματικοί οι μαθητές μέχρι το Γυμνάσιο

Τη θέση πως υπάρχει μια «ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο, καθώς επίσης και ένας Covid-υπεύθυνος σε κάθε σχολική μονάδα που θα επιτηρεί και θα διαχειριστεί το κρούσμα διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χ. Γώγος, τονίζοντας ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος είπε ότι εφόσον υπάρξουν ύποπτα κρούσματα, το τμήμα δεν θα κλείνει, αλλά  θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης.
«Τα ύποπτα κρούσματα θα εμφανίσουν συμπτώματα, συνήθως.
Σε αυτήν την περίπτωση το κρούσμα θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σχολείο και θα το παραλαμβάνουν οι γονείς.
Αν παρατηρηθούν τα συμπτώματα του παιδιού στο σπίτι οι γονείς θα πρέπει να το κρατούν εκεί και να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία και το σχολείο.
Για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενημερώνεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης, η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος και αποφασίζουν αν θα κλείσει το τμήμα.
Μια σχολική μονάδα θα κλείσει σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων, δηλαδή στην περίπτωση που βρεθούν 3 κρούσματα» υπογράμμισε ο κ.Γώγος.
Όπως είπε, τα παιδιά μέχρι και το γυμνάσιο, κυρίως όμως τα μικρότερα, είναι ασυμπτωματικά, αναφέροντας πως στους εφήβους άνω των 12 η μεταδοτικότητα είναι παρόμοια με αυτή των ενηλίκων.
 
Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι τη Δευτέρα 14/9 σε όλα τα σχολεία - Ποια θα είναι κλειστά

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αποφάσισαν, κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».
Επίσης, αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14 έως και 18 Σεπτεμβρίου των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των εξής σχολείων:
- Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου)
- Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου)
- 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας (Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας)
Υπενθυμίζεται ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης (Task Force) με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.
Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου (2131510984, 2131510985 και 2131510986), είτε μέσω email (schools@civilprotection.gr).
Ακόμη, από το υπουργείο αναφέρεται ότι «πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική» και ότι εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα θα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
«Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς», αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα του υπουργείου Παιδείας.
Τέλος, το υπουργείο αναφέρει ότι «όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί», υπενθυμίζοντας ότι οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:
- Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
- Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή
- Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή
- Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Κεραμέως για σχολεία: Όλα είναι έτοιμα - Κρούσματα θα έχουμε και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων το πρωί της Δευτέρας 14/9 και η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα, είναι αυτονόητη η υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και καθηγητές, ενώ  σημειώνει ότι «κρούσματα θα έχουμε και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».
Η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «το κουδούνι θα χτυπήσει στις 8:15» κανονικά τη Δευτέρα 14/9, αλλά δεν θα γίνει μάθημα, αφού η πρώτη σχολική ημέρα θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης στους μαθητές, ενώ αφού δοθούν μάσκες, παγούρια, βιβλία, ωρολόγιο πρόγραμμα, οι μαθητές θα αποχωρήσουν.
Σημείωσε ότι στα σχολεία θα υπάρχει εφεδρεία σε μάσκες για να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που πέσει κάτω η μάσκα κάποιου μαθητή.
Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για μια αυτονόητη υποχρέωση, λέγοντας μάλιστα ότι όπως δεν μπορείς να μπεις χωρίς μάσκα σε πλοίο, λεωφορείο και μετρό, το ίδιο ισχύει για τους εσωτερικούς χώρους και στις εκπαιδευτικές δομές.
Η ίδια επεσήμανε ότι δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, καθώς περιορίζει το ενδεχόμενο οι μικροί μαθητές να βρίσκονται με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.
Περαιτέρω, η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι «κρούσματα θα έχουμε και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» και αναφέρθηκε στην task force που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.
Όπως είπε, «δεν σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε μια περιοχή, αυτομάτως θα κλείνει το σχολείο.
Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο αν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε μια συγκεκριμένη περιοχή να κλείνει και σχολείο.
Κατά τα λοιπά θυμίζω ότι με βάση τα πρωτόκολλο των ειδικών σε περίπτωση κρούσματος μαθητή,  κλείνει το τμήμα καταρχήν και γίνεται ιχνηλάτηση», σημείωσε.

Στους 308 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 308 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν στο ΑΧΕΠΑ ένας 71χρονος και ένας 90χρονος με υποκείμενα νοσήματα καθώς και μια 87χρονη που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή (13/9/2020) 207 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.240, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
Image
Τα 2394 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 5.710 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στους 54 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών.
Image
Οι 12 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 88.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω ενώ 171 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Image
Από τους 308 θανάτους, οι 113 (36.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image
Image
Τα 207 νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

29 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
- 120 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 17 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 κρούσμα συνδέεται με γνωστή συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λαρίσης
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ξάνθης
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 σχετίζεται με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης