Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Ομάδα κρούσης για την εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολεία – Ασυμπτωματικοί οι μαθητές μέχρι το Γυμνάσιο

Γώγος: Ομάδα κρούσης για την εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολεία – Ασυμπτωματικοί οι μαθητές μέχρι το Γυμνάσιο
Μια σχολική μονάδα θα κλείσει σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων είπε ο λοιμωξιολόγος
Τη θέση πως υπάρχει μια «ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο, καθώς επίσης και ένας Covid-υπεύθυνος σε κάθε σχολική μονάδα που θα επιτηρεί και θα διαχειριστεί το κρούσμα διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χ. Γώγος, τονίζοντας ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος είπε ότι εφόσον υπάρξουν ύποπτα κρούσματα, το τμήμα δεν θα κλείνει, αλλά  θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης.
«Τα ύποπτα κρούσματα θα εμφανίσουν συμπτώματα, συνήθως.
Σε αυτήν την περίπτωση το κρούσμα θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σχολείο και θα το παραλαμβάνουν οι γονείς.
Αν παρατηρηθούν τα συμπτώματα του παιδιού στο σπίτι οι γονείς θα πρέπει να το κρατούν εκεί και να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία και το σχολείο.
Για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενημερώνεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης, η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος και αποφασίζουν αν θα κλείσει το τμήμα.
Μια σχολική μονάδα θα κλείσει σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων, δηλαδή στην περίπτωση που βρεθούν 3 κρούσματα» υπογράμμισε ο κ.Γώγος.
Όπως είπε, τα παιδιά μέχρι και το γυμνάσιο, κυρίως όμως τα μικρότερα, είναι ασυμπτωματικά, αναφέροντας πως στους εφήβους άνω των 12 η μεταδοτικότητα είναι παρόμοια με αυτή των ενηλίκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης