Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Η μάσκα είναι πλέον η ασφάλεια μας απέναντι στον κορωνοϊό

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Η μάσκα είναι πλέον η ασφάλεια μας απέναντι στον κορωνοϊό
Απαραίτητη η γενικευμένη χρήση μάσκας αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί διασποράς είπε η κα.Παγώνη
Τη θέση ότι η μάσκα είναι πλέον η ασφάλεια μας απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε πως είναι απαραίτητη η γενικευμένη χρήση της, εάν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί διασποράς.
Σε δηλώσεις της στο Mega και ερωτηθείσα για το περιστατικό με τον θετικό στον ιό Αφγανό που το έσκασε από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν, η κα.Παγώνη υποστήριξε ότι το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία εντύπωση, τονίζοντας ότι είτε ο άνδρας ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη και τη μεταφορά του σε δομή φιλοξενίας είτε δεν μπορούσε να δεχτεί κάτι το οποίο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
«Όπως και να ‘χει, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση, μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος έχει έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο.
Η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων με αυτό το ρυθμό θα φέρει μεγαλύτερες δυσκολίες», τόνισε η κα. Παγώνη.
Σχετικά με την καθολική χρήση μάσκας, η κα.Παγώνη υποστήριξε πως αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί διασποράς του κορωνοϊού, τότε η γενικευμένη χρήση μάσκας θα γίνει απαραίτητη.
«Η μάσκα είναι πλέον είναι η ασφάλειά μας», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τονίζοντας αναφερόμενη σε αυτούς που αρνούνται τη χρήση της πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ, είναι η ασφάλεια για τους ίδιους, τις οικογένειές του και το περιβάλλον τους».
Τέλος, υποστήριξε πως έχει αποδειχθεί ότι η χρήση μάσκας δεν εμποδίζει την αναπνοή και πως οι προσωπικές απόψεις του καθενός δεν είναι επιστημονικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης