Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (λοιμωξιολόγος): Στο 60% η κάλυψη των κλινών στην Αττική από ασθενείς με κορωνοϊό

Γώγος (λοιμωξιολόγος): Στο 60% η κάλυψη των κλινών στην Αττική από ασθενείς με κορωνοϊό
Έχουμε μια δυναμική ροή συνεχών κρουσμάτων στην Αττική, έχουμε σοβαρά πάσχοντες είπε ο κ.Γώγος
Το δικό του καμπανάκι για την πορεία του κορωνοϊού στην Αττική ήχησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χ. Γώγος, ο οποίος έκανε λόγο για μια δυναμική ροή συνεχών κρουσμάτων με αποτέλεσμα να ανέρχεται στο 60% η κάλυψη των κλινών στην Αττική από ασθενείς με κορωνοϊό.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Γώγος είπε ότι «η «κάλυψη των κλινών στην Αττική σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι σαφώς μεγαλύτερη και είναι περίπου στο 60% σε σχέση με τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ».
«Υπάρχει αριθμός κλινών που δεν έχει ανοίξει.
Το καλοκαίρι έκλεισαν κλίνες covid που είναι στη διάθεσή μας.
Και μιλάμε για σοβαρά πάσχοντες.
Αυτό μας δίνει μια αίσθηση κινδύνου και πρέπει να προλάβουμε.
Το σημαντικό με τον κορωνοϊό είναι να προλαβαίνεις» τόνισε ο κ.Γώγος, ο οποίος ερωτηθείς γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα στην Αττική, υποστήριξε ότι «η κατάσταση αυτή είναι απόνερα της διασποράς στις μικρότερες ηλικίες το καλοκαίρι».
«Αυτή η ηλικία των 20-30 σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα των 40αρηδων μετάφερε την καμπύλη προς τους 50αρηδες και πάει τα σοβαρότερα περιστατικά προς τις μεγαλύτερες ηλικίες.
Υπάρχει ένας αριθμός ασθενών σε μικρότερες ηλικίες κάτω των 60 ετών.
Οι βαρέως πάσχοντες είναι περίπου 70 ετών κατά μέσο όρο.
Η Αθήνα είναι μια περιοχή που η διασπορά είναι ευκολότερη, υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει εστίαση, υπάρχουν τα μπαρ, υπάρχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς που αποτελούν επιπρόσθετο κίνδυνο.
Ελπίζουμε στα σχολεία να εξελιχθούν τα πράγματα όπως πρέπει.
Τα παιδιά είναι λιγότεροι μεταδότες.
Όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες η πιθανότητα μετάδοσης είναι μικρή.
Και επειδή στα παιδιά υπάρχει μια ιδιαίτερη επιτήρηση ελπίζουμε οι στενές επαφές να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.
Υπάρχει κίνδυνος αλλά ελπίζουμε ότι με την επιτήρηση θα αντιμετωπιστεί» είπε ο κ.Γώγος.
«Η πρόταση είναι η χρήση της μάσκας να είναι σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός.
Δεν έχουμε μπει ακόμα στο μάσκα παντού για όλους» υποστήριξε ο κ.Γώγος, ο οποίος δικαιολόγησε και τη λήψη οριζόντιων μέτρων, τονίζοντας ότι «σε μια πόλη που έχει τόσους δήμους ο επιμερισμός δεν θα οδηγούσε πουθενά».
«Πρέπει να προλάβουμε» επεσήμανε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης