Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λαζανάς: Δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Χρήση μάσκας παντού

Λαζανάς: Δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Χρήση μάσκας παντού
Όλοι θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του lockdown είπε ο κ.Λαζανάς
Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα δεν έχουν αποδώσει όσον αφορά τον περιορισμό της διασποράς του ιού  διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Μ. Λαζανάς.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Λαζανάς απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, τονίζοντας ότι οι συγκεντρώσεις σε συναυλίες, πλατείες, καφενεία μπορεί να είναι εστία υπερμετάδοσης.
Ο κ.Λαζανάς διερωτήθηκε πως τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος  για τους κινδύνους αυτούς, αναφέροντας ότι πραγματικά βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με αυτό.
Όπως είπε, η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ενώ πρότεινε την αύξηση του αριθμού των τεστ σε περιοχές επιβαρυμένες με κατοίκους μη Έλληνες που διαβιούν σε κακές συνθήκες και με πολλά άτομα, γεγονός που καθιστά εύκολο να μεταδοθεί ο ιός.
«Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού.
Το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή
Όλοι προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα» είπε ο κ.Λαζανάς, υποστηρίζοντας ότι προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.
«Στόχος είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται» υποστήριξε ο κ.Λαζανάς, επισημαίνοντας ότι έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορωνοϊός και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης