Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Χωρίς μέτρα θα γίνει πιο επιθετική η επιδημία – Καμία βελτίωση αυτή την εβδομάδα

Λινού: Χωρίς μέτρα θα γίνει πιο επιθετική η επιδημία – Καμία βελτίωση αυτή την εβδομάδα
Να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού υποστήριξε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας
Τη θέση ότι «είμαστε σε πολύ επικίνδυνη καμπή» όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού κυρίως στην Αττική διατύπωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.
«Είμαστε σε πολύ επικίνδυνη καμπή και χωρίς επιπλέον μέτρα θα αυξηθούν τα κρούσματα, θα γίνει πιο επιθετική η επιδημία.
Πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα και να εφαρμοστούν αυτά που έχουν ληφθεί, αλλά κάνοντάς τα εύκολα για τους ανθρώπους, γιατί ακόμα υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή τους» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Λινού, η οποία εκτίμησε ότι δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση ούτε αυτή την εβδομάδα και εξήγησε πως ένα επιπλέον μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί είναι «η χρήση μάσκας παντού, αλλά ακόμα κι αυτό χρειάζεται να υπάρχουν διευκολύνσεις από την Πολιτεία».
«Αν ξέχασα τη μάσκα μου να υπάρχει αυτόματος πωλητής που να μπορώ να αγοράσω μάσκα» είπε η κα.Λινού, τονίζοντας ότι τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας από κάποια ώρα και μετά που προτείνουν ορισμένοι επιστήμονες είπε πως αυτό θα είναι δραματικό.
«Αυτοί που δουλεύουν μεροκάματο, θα μπορούσαν να διευκολυνθούν αν ο ΟΑΕΔ κάλυπτε το κόστος του μεροκάματου αν ήταν θετικοί ή αν ήταν δωρεάν το τεστ για όλους.
Αυτά θα βοηθούσαν στο να εφαρμοστούν τα μέτρα και να μείνεις σπίτι σου για προληπτική καραντίνα» τόνισε η κα.Λινού, η οποία είπε πως στους επόμενους μήνες που ο κόσμος θα μαζεύεται σε κλειστούς χώρους, «θα αυξηθεί ο αριθμός κρουσμάτων».
«Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα ακόμα και στα λεωφορεία, στους χώρους εργασίας και στα σπίτια μας.
Να αγοράσουμε πιο χοντρά ρούχα για να αντέχουμε το κρύο» υποστήριξε η κα.Λινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης