Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Είμαστε σε κρίση – Η μάσκα σε όλους τους χώρους θα περιόριζε την πανδημία

Λινού: Είμαστε σε κρίση – Η μάσκα σε όλους τους χώρους θα περιόριζε την πανδημία
Υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση γιατί θα συμπέσει ο κορωνοϊός με τη γρίπη και τα κρυολογήματα είπε η κα.Λινού
Τη θέση ότι είμαστε σε κρίση και ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να συμπέσει ο κορωνοϊός με τη γρίπη και τα κρυολογήματα διατύπωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.
Σε δηλώσεις της στο Θέμα Fm η κα.Λινού εξέφρασε την ανησυχία της για τους επόμενους μήνες καθώς όπως είπε, «στην Ελλάδα τείνουμε να φοβόμαστε τον καθαρό αέρα και το κρύο».
«Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις επαφές χωρίς να επηρεάσουμε την ανθρωπιά μας.
Ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και από κάποιον που είναι ανυποψίαστος.
Καλό θα είναι να αερίζουμε πολύ συχνά τους χώρους, να κρατήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά και ας είναι ψύχρα.
Ο μεγάλος κίνδυνος είναι κοινοί χώροι όπως οι χώροι εργασίας» υποστήριξε η κα.Λινού, η οποία επανέλαβε την άποψη της πως «η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους θα περιόριζε την επιδημία.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αν δεν λυθεί είναι ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» είπε η κα.Λινού, η οποία κληθείσα να δώσει ένα «στίγμα» για τις διαφορές ανάμεσα σε κορωνοϊό, γρίπη και ιώσεις, υποστήριξε ότι «το φτέρνισμα δεν είναι σύνηθες σύμπτωμα κορωνοϊού και να μην το φοβόμαστε».
«Αυτό που μας ανησυχεί στον κορωνοϊό είναι υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, μεγάλη εξάντληση και πόνοι μυοσκελετικοί» ανέφερε η κα.Λινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης