Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Δεκάδες συγκεντρωμένοι χωρίς μάσκες σε διαδήλωση κατά του lockdown

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Δεκάδες συγκεντρωμένοι χωρίς μάσκες σε διαδήλωση κατά του lockdown
Αρνητές του lockdown αλλά και της μάσκας βρέθηκαν σε διαδήλωση στον Λευκό Πύργο
Πάνω από 100 άτομα έδωσαν το «παρών» στο διαδικτυακό κάλεσμα κατά των περιοριστικών μέτρων λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.
Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις και τους κινδύνους, που οδήγησαν σε lockdown λόγω της διασποράς, οι συγκεντρωμένοι, στην πλειοψηφία τους νεαροί, βρέθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου.
Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ η διαδήλωση έγινε κατά των μέτρων, ενώ από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι στην πλειοψηφία τους δεν φορούν μάσκες.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης και των ΜΑΤ.

Lockdown από 3/11 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Ημέρες Μαρτίου θα ζήσουν από τις 06:00 αύριο Τρίτη 3/11 το πρωί η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, οι οποίες για τις επόμενες 14 ημέρες εισέρχονται σε τοπικό lockdown σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.
Για την εξέλιξη αυτή είχαν ήδη προϊδεάσει σε δηλώσεις του τόσο ο υπ.Υγείας, Β. Κικίλιας όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, οι οποίοι είχαν πει πως η επιδημία εξαπλώνεται ταχύτατα στην πόλη και πως ήταν αναγκαίο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα.
Όπως έγινε γνωστό, από τις 06:00 αύριο το πρωί και για 14 ημέρες, επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τον περασμένο Μάρτιο, ενώ από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.
Παράλληλα, απαγορεύονται οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία, κλειστές θα είναι είναι οι εκκλησίες και το λιανεμπόριο ενώ ανοιχτά θα είναι μόνο τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης