Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Η δυναμική του νέου κύματος κορωνοϊού εντείνεται καθημερινά - Έκκληση για μάσκα παντού

Μαγιορκίνης: Η δυναμική του νέου κύματος κορωνοϊού εντείνεται καθημερινά - Έκκληση για μάσκα παντού
Η επιδημία έδειξε σημεία εκθετικής αύξησης κι έκανε λόγο για μεγαλύτερη και εκρηκτική αύξηση στη Θεσσαλονίκη η οποία έγινε σε πολύ λίγο διάστημα, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης
Η δυναμική του δεύτερου κύματος ενισχύεται μέρα με τη μέρα τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη των ιατρικών συντακτών κάνοντας γνωστό ότι από τα 2.166 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα τα 542 είναι στην Αττική και τα 506 στη Θεσσαλονίκη.
Είπε ότι στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε σημεία εκθετικής αύξησης κι έκανε λόγο για μεγαλύτερη και εκρηκτική αύξηση στη Θεσσαλονίκη η οποία έγινε σε πολύ λίγο διάστημα.
Ανέφερε ότι οι νέοι 19 με 39 ετών έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση ενώ  έκανε λόγο για ανησυχητική η αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες άνω των 65 που επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.
Έκανε έκκληση για χρήση μάσκας παντού.

«Οι διαγνώσεις στη Θεσσαλονίκη είναι 4 φορές περισσότερες από την Αττική»

Όπως τόνισε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη με αριθμούς που ο πλανήτης δεν είχε δει αντίστοιχους ούτε την περασμένη άνοιξη με την έναρξη της πανδημίας.
«Η μία χώρα μετά την άλλη παρουσιάζει εκθετική αύξηση στα κρούσματα.
Βρετανία και Βέλγιο προχώρησαν σε lockdown.
Σε παρόμοιες δράσεις κινούνται και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς η δυναμική του δεύτερου κύματος δεν ανακόπτεται», ανέφερε.
Οσον αφορά στα εσωτερικά δεδομένα, τόνισε: «Μεγαλύτερη επιβάρυνση παρατηρείται στα βόρεια.
Η αύξηση των τελευταίων ημερών ανέρχεται σε 30% στην Αττική, ενώ εκρηκτική είναι η αύξηση στη Θεσσαλονίκη, που παρατηρούνται τέσσερις φορές περισσότερες διαγνώσεις από την Αττική».

«Η ηλικιακής ομάδα 19-39 έχει την μεγαλύτερη επίπτωση»

Αναλύοντας τα ηλικιακά δεδομένα των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, επισήμανε, πως, «Την μεγαλύτερη επίπτωση έχει η ηλικιακή ομάδα 19-39, με 350 θετικές διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Οι ηλικίες 1-18 διατήρησαν χαμηλότερα επίπεδα.
Ανησυχητική είναι η αύξηση των διαγνώσεων των 65 και άνω καθώς έφτασαν στις 100 στο 1 εκατομμύριο πληθυσμού».
Τέλος, τόνισε πως η μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας αναφορικά με τους διασωληνωμένους παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ επίστησε στην προσοχή σχετικά με την μετάδοση σε κλειστούς χώρους.
«Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων εμπίπτει με την κατανάλωση φαγητού ή ποτού από ανοικτό σε κλειστό χώρο, ενώ η κατάσταση γίνεται χειρότερη τη νύκτα όταν πέφτει η θερμοκρασία.
Η πιθανότητα μετάδοσης είναι 10% μεγαλύτερη σε εσωτερικό χώρο σε περίπτωση που δεν γίνεται χρήση μάσκας.
Μόνο με διαρκή επαγρύπνηση θα κρατήσουμε σταθερό το σύστημα Υγείας.
Τώρα πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό και να κρατάμε αποστάσεις.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης