Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Δεν απέχει πολύ η Θεσσαλονίκη από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία - Δεν θα είναι καλές οι επόμενες 2 εβδομάδες

Δερμιτζάκης: Δεν απέχει πολύ η Θεσσαλονίκη από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία - Δεν θα είναι καλές οι επόμενες 2 εβδομάδες
Το τέλος της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ των κρουσμάτων είπε ο κ. Δερμιτζάκης
Την ανησυχία του για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης.
«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία.
Επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων.
Θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο  lockdown» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης.
Όπως είπε, «καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά  τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί.
Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές.
Θα χειροτερεύει η κατάσταση» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πορείας και συγκέντρωσης με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ο κ.Δερμιτζάκης τόνισε ότι «οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι εγκληματική».
Όπως είπε, σε επίπεδο πολιτείας, μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να τιμωρηθεί με τεράστιο πρόστιμο και έχει πολύ περισσότερες ποινικές ευθύνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης