Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι γιατροί της Αχαΐας καταγγέλλουν: Δεν αποτελεί κλίνη ΜΕΘ ένα μόνιτορ και ένας αναπνευστήρας

Οι γιατροί της Αχαΐας καταγγέλλουν: Δεν αποτελεί κλίνη ΜΕΘ ένα μόνιτορ και ένας αναπνευστήρας
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία των ΜΕΘ
Σοβαρότατες είναι οι καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της περιφέρειας.
Η ΕΙΝΑ αναφέρει ότι ήδη από την Πέμπτη οι ΜΕΘ Covid-19 στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, αγγίζουν την 100% πληρότητα (6 στις 6 κλίνες ΜΕΘ Covid ΠΓΝΠ κατειλημμένες, 3 στις 6 στον ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας).
Μάλιστα, δόθηκε προφορική εντολή από τη διοίκηση της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας να μετατραπούν σε κλίνες ΜΕΘ Covid οι 8 νέες κλίνες της ανακαινισμένης παλιάς ΜΑΦ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις προδιαγραφές, με κοινές ΜΕΘ να λειτουργούν δίπλα σε ΜΕΘ Covid.
«Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί "κλίνη ΜΕΘ" ένα μόνιτορ και ένας αναπνευστήρας.
Κλίνη ΜΕΘ είναι ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός με το αντίστοιχο έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, για να παρέχει ποιοτική φροντίδα στους ασθενείς, οφείλουν να τηρούνται οι ελάχιστες προβλεπόμενες προδιαγραφές και να μην παραβιάζονται τα όρια ασφαλείας, που σύμφωνα με τα παγκόσμια κοινά αποδεκτά δεδομένα, εξειδικευμένα στην ελληνική πραγματικότητα είναι 4 έμπειροι και εξειδικευμένοι νοσηλευτές και 1 γιατρός ανά 1 κλίνη ΜΕΘ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑ.
Μάλιστα, υπάρχει καταγγελία ότι και στα δύο νοσοκομεία, υπάρχουν ασθενείς χωρίς covid, διασωληνωμένοι νοσηλευόμενοι σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας, εν αναμονή εύρεσης κλίνης σε άλλο νοσοκομεία.
Η ΕΙΝΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για «δημιουργική στατιστική», καθώς δεν είναι ξεκάθαρο πόσες κλίνες ΜΕΘ, κοινές και για κορωνοϊό, είναι διαθέσιμες ανά νοσοκομείο στην 6η ΥΠΕ και στην περιφέρεια Αχαΐας συγκεκριμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης