Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Μετά τα Χριστούγεννα το γ’ κύμα της επιδημίας – Θα είναι χειρότερο από το δεύτερο

Παγώνη: Μετά τα Χριστούγεννα το γ’ κύμα της επιδημίας – Θα είναι χειρότερο από το δεύτερο
Σταθεροποιούνται τα κρούσματα, σταδιακή μείωση από την ερχόμενη εβδομάδα είπε η κα.Παγώνη
Την εκτίμηση ότι μετά τα Χριστούγεννα θα πρέπει να αναμένεται το γ’ κύμα της επιδημίας, το οποίο θα είναι χειρότερο από το δεύτερο διατύπωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
«Έχουμε πολλά κρούσματα και πάνω από 3.000 νοσηλευόμενους, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη, η οποία τόνισε ότι υπάρχει μια  σταθεροποίηση των κρουσμάτων και από την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να υπάρξει μια σταδιακή μείωση, ωστόσο απέχουμε πολύ από τον στόχο των 500 κρουσμάτων ημερησίως.
«Θα δούμε μείωση την επόμενη εβδομάδα, όμως μόνο στα κρούσματα και όχι στους άλλους δείκτες, στους νοσηλευόμενους και στους θανάτους.
Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, το lockdown θα πάρει μια εβδομάδα παράταση σίγουρα.
Τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί λίγο νωρίτερα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να είχε επιβληθεί το lockdown τον Οκτώβριο» τόνισε η κα.Παγώνη.

Στα 2.000 κρούσματα στις 7/12

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της αγοράς η κα. Παγώνη εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πάρει σίγουρα παράταση μιας εβδομάδας, αλλά ακόμα και τότε, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι περίπου στα 2.000 και ίσως και λίγο πιο κάτω.
Ωστόσο, σημείωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα υπάρχει περιθώριο να έχουν περιοριστεί στα 500, αριθμός που θα επιτρέψει ενδεχομένως τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα.
«Αν μέχρι τότε υπάρξει μεγάλη μείωση των κρουσμάτων, υπάρχει ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις.
Για να είμαστε ασφαλείς, τα κρούσματα πρέπει να πέσουν στα 500», υποστήριξε η κα.Παγώνη.

Νοσηλεύονται άνθρωποι 18 – 20 ετών
 
Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των νοσηλευομένων, οι οποίοι είναι περίπου 3.000, η κα.Παγώνη τόνισε ότι το 5% αυτών διασωληνώνεται.
Όπως είπε, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται νέοι άνθρωποι, 18-20 ετών.  
Σχετικά με τις ΜΕΘ, δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα βρίσκονται στο κόκκινο και ίσως στη Βόρεια Ελλάδα χρειαστεί να γίνει επίταξη κι άλλων κλινών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ στην Αττική είπε ότι υπάρχουν 44 κενά κρεβάτια και ότι βάσει των στοιχείων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν χρειάζεται να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης