Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (Λοιμωξιολόγος): Όχι σε άρση των μέτρων, εάν τα δεδομένα δεν βελτιωθούν μετά τις 15/12

Γώγος (Λοιμωξιολόγος): Όχι σε άρση των μέτρων,  εάν τα δεδομένα δεν βελτιωθούν μετά τις 15/12
«Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε», τόνισε ο καθηγητής
Ραγδαία βελτίωση των δεικτών του Covid εντός της εβδομάδας που αρχίζει τη Δευτέρα 7/12 θα πρέπει να δει η χώρα προκειμένου να επιστρέψει σε ένα έστω και μερικό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.
«Εάν τα υπάρχοντα δεδομένα δεν βελτιωθούν μετά τις 15 Δεκεμβρίου, ούτε τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα και θα πρέπει να περιμένουμε κάνοντας πολύ προσεκτικά βήματα», τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.
«Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ ο κ. Γώγος.
«Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε», τόνισε.
«Αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι, εάν θα το πιέσουμε θα ξεχειλίσει, κι όταν ξεχειλίσει το ποτήρι αυτό θα θρηνήσουμε θύματα» είπε συγκεκριμένα επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή ανοίγουν συνεχώς καινούριες μονάδες οι οποίοι γεμίζουν.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Γώγος για την πολυπλοκότητα του προβλήματος αναφορικά με την νόσο του κορωνοιού δείχνει και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων, το οποίο επισημαίνει μελλοντικούς κινδύνους τόσο από ένα πρόωρο όσο και από ένα μεταγενέστερο άνοιγμα.
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης