Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Εδώ και ημέρες βασικός λόγος ανησυχίας είναι η Αττική, όχι η Θεσσαλονίκη

Σαρηγιάννης: Εδώ και ημέρες βασικός λόγος ανησυχίας είναι η Αττική, όχι η Θεσσαλονίκη
Μελετούμε μήπως γίνει ξέσπασμα στην Αττική όπως στη Θεσσαλονίκη είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Τη θέση ότι εδώ και ημέρες βασικός λόγος ανησυχίας είναι η Αττική και όχι η Θεσσαλονίκη διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας πως μελετούμε μήπως γίνει κάποιο ξέσπασμα και στην Αθήνα καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν μειώνονται τα κρούσματα.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως ο αριθμός των κρουσμάτων δεν επιτρέπει να μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός μπορεί να στοχεύσει σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο.
«Η καμπύλη αποκλιμάκωσης είναι θετική, ο ρυθμός μείωσης είναι χαμηλός, ακόμα και σε επίπεδο ΜΕΘ αρχίζουμε να έχουμε αποσυμπίεση και θα δούμε και αντίστοιχη βελτίωση σε επίπεδο θανάτων στη Θεσσαλονίκη.
Τα δεδομένα είναι σε θετική τροχιά.
Ακόμα δεν είμαστε σε τέτοιο αριθμό κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και σε χαμηλό επίπεδο διασποράς, ώστε να πούμε με ασφάλεια ότι ανοίγουμε.
Το ασφαλές θα ήταν να μην ανοίξουμε.
Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τις αποφάσεις.
Το πιο έξυπνο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να αγοράσουμε χρόνο μέχρι να έρθει το εμβόλιο, για να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες» υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα.
«Για μένα εδώ και μέρες ο βασικός λόγος ανησυχίας είναι η Αττική δεν είναι η Θεσσαλονίκη.
Η Θεσσαλονίκη ακολουθεί την καμπύλη πτώσης που προβλέπαμε, αργή αλλά πτώσης σε ότι αφορά στη διασπορά.
Στην Αττική τις τελευταίες 4-5 μέρες τουλάχιστον είμαστε σε μια σταθερότητα, άσχετα αν έχουμε διακυμάνσεις.
Αυτό σημαίνει ή ότι υπήρχαν φαινόμενα διασποράς πριν από 15 μέρες τα οποία δεν είχαμε λάβει υπόψη μας ή ότι υπάρχει μια χαλάρωση πιθανώς των μέτρων, το οποίο οδηγεί σε πιο αργή μείωση της καμπύλης αποκλιμάκωσης.
Αν πάει κάτι στραβά στην Αττική είναι μεγάλο πρόβλημα.
Την τελευταία εβδομάδα η προσοχή μας είναι στην Αττική, μελετάμε την κατάσταση μήπως γίνει ξέσπασμα όπως στη Θεσσαλονίκη, ελπίζουμε πως όχι.
Υπάρχουν κι άλλες περιοχές, όπως η Ξάνθη, η οποία είναι σε φάση σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα, η Λάρισα, η Αιτωλοακαρνανία, η Ημαθία, η Πέλλα, που δείχνουν στάση σταθεροποίησης τις τελευταίες δύο μέρες» ανέφερε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης